Στάση εργασίας από τους εργαζομένους κοινωφελούς εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στάση εργασίας από τους εργαζομένους κοινωφελούς εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

16 Απριλίου 2019 0 σχόλια

Σε στάση εργασίας προχωρά η Κίνηση εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σε στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, την προσεχή Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργ.Εργασίας και Εσωτερικών, ενώ στο Ηράκλειο συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Λιοντάρια στις 12:30.

Η ανακοίνωση της Κίνησης Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου:

Μετά από αρκετά χρόνια »αναγκαστικής» ανεργίας και αδιάκοπων προσπαθειών εύρεσης εργασίας , αφού καταθέσαμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά , προσληφθήκαμε στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Στη σύμβαση που υπογράψαμε, αν και παράγουμε την αντίστοιχη εργασία με τους υπόλοιπους μόνιμους συναδέλφους μας, χαρακτηριζόμαστε ως »ωφελούμενοι» και όχι ως εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι προγράμματα υπερεκμετάλλευσης που έχουν ως στόχο την κάλυψη χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας με φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα, καταπατώντας το Σύνταγμα και το εργατικό δίκαιο που προβλέπει ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Με τέτοιου είδους πρακτικές διαιωνίζεται η διατήρηση των ανισοτήτων και η ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων , ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις , αυξάνονται οι ελαστικές μορφές και η εκ περιτροπής εργασία , ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος στην περαιτέρω εξάπλωση και εφαρμογή ανάλογων συνθηκών εργασίας σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων.

Είναι γνωστό ότι όλες οι υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών ανά την Ελλάδα είναι υποστελεχωμένες και οι μόνιμοι υπάλληλοι καθίσταται αδύνατον να αντεπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο εργασίας που τους αναλογεί. Ωστόσο μετά το πέρας του οχταμήνου και τη λήξη των συμβάσεών μας , όλοι εμείς οι εργαζόμενοι αν και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα βρεθούμε και πάλι στο αδιέξοδο της ανεργίας, ενώ οι υπηρεσίες που απασχολούμαστε δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα και να διασφαλιστεί η σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας , σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων των ΟΤΑ, πέτυχαν :

Οκτάμηνη διάρκεια σύμβασης αντί της πεντάμηνης.
Αναγνώριση του δικαιώματος σε όλες τις άδειες (κανονικές, γονικές, αναρρωτικές κ.ά.)
Απαγόρευση της εργασίας στα απορριμματοφόρα που «κόστισε» τη ζωή σε συνάδελφο 5μηνίτη στα Μέγαρα. Πολλά ακόμη εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί σε διάφορους δήμους της χώρας.
Άμεση χορήγηση από τους δήμους τα ατομικά μέσα προστασίας, το γάλα, τα αναγκαία εμβόλια κλπ.
Οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή» εργασία να εργάζονται σύμφωνα με το ωράριο των μονίμων συναδέλφων τους.
Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Παράταση του χρόνου του προγράμματος ( όπως έχει ήδη δοθεί σε άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ).
Ίσες αμοιβές και ίδια δικαιώματα για την ίδια εργασία.
Εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ , για τους αντίστοιχους κλάδους και τις ειδικότητες των εργαζομένων.
Ασφάλιση και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα εργασίας.
Την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζομένους για όλο το διάστημα ανεργίας.
Να υπολογίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας.
Την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, σε όσους εργάζονται σε αντίστοιχες θέσεις , καθώς και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα.

Είμαστε εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι ωφελούμενοι.

Καλούμε σε :

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12:00-14:00) την Πέμπτη 18/04/2019 και Συγκέντρωση στα Λιοντάρια , στις 12:30 μ.μ.

Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στην Αθήνα:

Συνάδελφοι-σσες

Τα προγράμματα αυτά που προωθούνται από την Ε. Ένωση, σε αγαστή σύμπνοια με τη σημερινή και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ως στόχο την παραπέρα ελαστική και φτηνή εργασία στο δημόσιο τομέα, καταπατώντας όλα τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες.

Διαφωνούμε με αυτή την αντεργατική πολιτική

και απαιτούμε ΤΩΡΑ :

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα για όλους.
Εφαρμογή του μισθολογίου και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εγαζομένων στους ΟΤΑ. Καταβολή επιδομάτων- οικογενειακού, τριετίας, σπουδών.
Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις).
Καταβολή του επιδόματος ανεργίας, σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Δωρεάν μετακίνηση με τα Μ.Μ. Μεταφοράς όσο διαρκεί το πρόγραμμα.

Συναδέλφισσες-οι

Βρισκόμαστε στη μέση του προγράμματος«κοινωφελούς εργασίας» και σε δυο, τρεις μήνες θα μας πετάξουν στον καιάδα της ανεργίας. Μας τάζουν παράταση του προγράμματος για να μας καθησυχάζουν, να μην αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε και να μας πάρουν και τη ψήφο. Μας δείχνουν το τυρί αλλά κρύβουν τη φάκα.

Ζητάμε τη κατάργηση όλων των αντεργατικών προγραμμάτων που ανακυκλώνουν ουσιαστικά την ανεργία, με αποτέλεσμα κάθε εργατική οικογένεια και κάθε εργαζόμενος να μη μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις άμεσες ανάγκες τους. Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό για όλους.
Στην πρώτη συγκέντρωση τον Ιανουάριο του 2019 και στη συνάντησή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας θέσαμε στο τραπέζι τα θέματα που μας απασχολούν.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να μας εντάξει στον κατώτερο μισθό, που απέχει πολύ από την εφαρμογή του μισθολογίου και της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Προχώρησε σε εφαρμογή της εγκυκλίου για την ασφαλιστική μας κάλυψη από την πρώτη ημέρα.

Συνεχίσαμε τον αγώνα των συναδέλφων που βρέθηκαν σ΄ αυτά τα προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια. Για τα λιγοστά, αλλά ουσιαστικά δικαιώματα, που κερδίσαμε αυτούς τους λίγους μήνες χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη και συλλογική προσπάθεια.
Εκτιμούμε ότι αγωνιστικά και πιο συντονισμένα μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους

την ΠΕΜΠΤΗ 18 Απριλίου να βγούμε στο δρόμο.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 12.30 μ.μ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<