Αποκλειστικό: Στον «αέρα» οι ωφελούμενοι του Voucher 29-64!

Αποκλειστικό: Στον «αέρα» οι ωφελούμενοι του Voucher 29-64!

2 Νοεμβρίου 2017 0 σχόλια

Το πρόβλημα με τους ωφελούμενους του «29-64» που έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν, παραμένει.

Στον «αέρα» βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ωφελούμενοι του Voucher 29-64 που έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν στις εταιρείες που πραγματοποιούσαν την πρακτική τους άσκηση!

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόσκληση του περιβόητου προγράμματος… «επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελούμενου/ων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στη δράση δύναται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης».

Με λίγα λόγια, μόλις θα τελείωνε η πρακτική άσκηση θα δινόταν (με μελλοντική πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ) η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κρατήσουν τους ωφελούμενος και για άλλους 6 ή 12 μήνες.

Σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθεί ένα μέρος του μισθολογικού κόστους των εταιρειών.

Το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, οι εταιρείες ρωτούν εναγωνίως τους παρόχους αναφορικά με το θέμα, το υπουργείο Εργασίας σιωπούσε επιδεικτικά και τελικά, φτάσαμε αρχές Νοεμβρίου για να μάθουμε από επίσημα χείλη… αυτό που ξέραμε. Πως για όλα φταίει… ο ΟΑΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσημη απάντηση που έλαβε το Voucher Ergasia για το θέμα από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την επιδότηση των επιχειρήσεων στις οποίες κάνουν πρακτική οι ωφελούμενοι του voucher 29-64, η Υπηρεσία μας έκανε τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον ΟΑΕΔ ώστε στο πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας να ενταχθούν και οι ωφελούμενοι του voucher αλλά είναι άγνωστο το τελικό αποτέλεσμα».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Voucher Ergasia, μετά από έντονες πιέσεις επί του θέματος η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΟΑΕΔ για την επιδότηση των εταιρειών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα, άρα, επί του πρακτέου, το πρόβλημα παραμένει.

Ουσιαστικά, ο Οργανισμός είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση με σχετική προκήρυξη (κάτι που γνωρίζαμε), αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, άρα παραμένει ο «πονοκέφαλος» για τους ωφελούμενους του προγράμματος που βλέπουν να τους ανοίγει διάπλατα μία πόρτα εργασίας, αλλά να την… κλείνει το ίδιο το κράτος.

Διαβάστε ακόμη:

* Voucher 29-64: «Γιατί μένουμε απλήρωτοι;»

* Κραυγή απόγνωσης από τους απλήρωτους ωφελούμενους του Voucher 29-64: «Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;»

* Κατάρτιση Κοινωφελούς Εργασίας: Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν

* Αυτά είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το επόμενο εξάμηνο

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας