«Έφυγε» από κορωνοϊό ο ¨παπάς των Εξαρχείων¨, πατήρ Ανανίας (VIDEO)

«Έφυγε» από κορωνοϊό ο ¨παπάς των Εξαρχείων¨, πατήρ Ανανίας (VIDEO)

16 Μαΐου 2021

¨Η Ορθοδοξία είναι αναρχία. Αναρχικός είναι εκείνος, ο οποίος δεν είναι ούτε δούλος, ούτε τύραννος του άλλου. Θέλει μαγκιά να είσαι αναρχικός¨.

Αυτό έλεγε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή ¨Άξιον Εστί¨ του Βασιλική Βασιλικού στην ΕΡΤ, ο ¨παπάς των Εξαρχείων¨, ο πατήρ Ανανίας Κουστένης.

Ο αγαπητός από τους πιστούς και το αναρχικό κίνημα ιερέας ¨έφυγε¨ το Σάββατο, σε ηλικία 76 ετών, κτυπημένος από τον κορωνοϊό, το Σάββατο.

Πρόκειται για τον ιερά που λειτουργούσε συχνά το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στα Εξάρχεια, επί της Ισαύρων.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στην περιοχή, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη έλεγε για τους αναρχικούς της περιοχής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Βασιλικού: «Πολύ καλά νιώθω στα Εξάρχεια. Η Ορθοδοξία είναι αναρχία. Αναρχικός είναι εκείνος, ο οποίος δεν είναι ούτε δούλος, ούτε τύραννος του άλλου. Θέλει μαγκιά να είσαι αναρχικός.»

Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1945 και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού.

Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση του έργου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ενώ, μνημειώδες παραμένει το έργο της μετάφρασης και του σχολιασμού της Χρονογραφίας του Θεοφάνη.

Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και είχε τιμηθεί κατά τη διάρκεια της 6ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου τον Νοέμβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<