Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: Στόχος η συνέργεια κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες (VIDEO)

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: Στόχος η συνέργεια κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες (VIDEO)

4 Σεπτεμβρίου 2019

Με απώτερο στόχο την άμεση συνέργεια του κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους Περιφερειάρχες.

Αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να γίνονται τακτικά αυτές οι συναντήσεις μια φορά το δίμηνο. Στη συνάντηση παρευρίσκεται τόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους Περιφερειάρχες τόνισε ότι «επενδύει» ιδιαίτερα στο ρόλο της αυτοδιοίκησης και ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως «η Περιφέρεια αποτελεί ένα αναπτυξιακό μοχλό της χώρας ο οποίος απαιτεί ενίσχυση.»

Και κατά την προεκλογική περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει την πρόθεση να συναντάται πάρα πολύ συχνά με τους περιφερειάρχες.

«Όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο περιφερειών» όπως τόνισε «θα βοηθούν στην καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των κονδυλιών αλλά και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους».

Η κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός «θα προχωρήσει ένα νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα ορίζει ξεκάθαρα τα όρια των αρμοδιοτήτων και θα μειώνει τη γραφειοκρατία».

Ζήτησε δε, ως πρωθυπουργός να έχει «αδιαμεσολάβητη εικόνα» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιφέρειές τους.

Πηγή:ΕΡΤ


Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<