Ομιλία Α.Καράτζη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (VIDEO)

Ομιλία Α.Καράτζη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (VIDEO)

11 Μαρτίου 2019

Στο φόρουμ «Financing SMEs, Starts-ups and Innovation in EU Building our Global Advantage», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, συμμετείχε και μίλησε ο κ. Αντώνης Καράτζης, προέδρου του Ομίλου Καράτζη.

Στην ομιλία του ο κ. Καράτζης υπογράμμισε:

“Τον 21ο αιώνα ο όρος παγκοσμιοποίησης μπήκε στην καθημερινότητά μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δουλειές και να ανταγωνιζόμαστε με εταιρείες και επιχειρηματίες χιλιάδες μίλια μακριά από εμάς.

Το καλό αυτής της υπόθεσης είναι ότι η αγορά είναι μεγαλύτερη και έχει καλύτερο περιθώριο ευελιξίας, αλλά αυτό έρχεται με κόστος, ότι πρέπει να ανταγωνιζόμαστε με εταιρείες σε αναπτυσσόμενες αγορές κυρίως Ασιατικές, οι οποίες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ιδιαίτερα καινοτόμες τα τελευταία χρόνια.

Αυτό κατά την γνώμη μου πλήττει ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και η Ευρώπη πρέπει να το κοιτάξει άμεσα και να πάρει δραστικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Αν δεν το κάνουμε τώρα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ευρώπη έχει πολύ μικρή ανάπτυξη, θα είμαστε ευάλωτοι στην πρώτη δύσκολη στιγμή.

Στην Ευρώπη χρειάζεται να δράσουμε άμεσα για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα και για να γίνει αυτό πρέπει να υποστηρίξουμε τις επενδύσεις σε υποδομές, τεχνολογία και οπωσδήποτε σε ανθρώπινο δυναμικό.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, χωρίς το ευρωπαϊκό ανθρώπινο δυναμικό. Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ένα σταθερό σύστημα φορολόγησης και βεβαίως όλοι το λέμε αυτό, ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Εύκολη χρηματοδότηση για υπάρχουσες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν και να δώσουν αξία στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη και επίσης πιστεύω ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει ευκαιρίες στους νέους που έχουν τον δυναμισμό και την θέληση να επενδύσουν και να κάνουν νεοφυείς επιχ/σεις και να τους επιτρέψουμε να ονειρευτούν ξανά.

Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα άμεσα. Πρέπει να προχωρήσει μπροστά στην καινούρια εποχή και το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης”.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<