Δήμος Χερσονήσου: Σημαντική εξέλιξη για τη δημιουργία σχολικών μονάδων στις Γούβες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

Δήμος Χερσονήσου: Σημαντική εξέλιξη για τη δημιουργία σχολικών μονάδων στις Γούβες

Εξελίξεις έχουμε στο θέμα της δημιουργίας νέων σχολικών μονάδων στις Γούβες. Σύφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκο, η διαδικασια έγκρισης για την καταλληλότητα των δύο ακινήτων για δημιουργία σχολικών μονάδων, που είχε ξεκινήσει πέρσι τον Φεβρουάριο, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο με τη Δημοτική Αρχή να προχωράει άμεσα στα επόμενα βήματα για την κατασκευή τους.

Μια λοιπόν πολύ θετική είδηση είναι, μετά από ταξίδι της Δημοτικής Αρχής στην Αθήνα την προηγούμενη Τετάρτη, η συνεργασία με την ΚΤΥΠ – Κτιριακές Υποδομές, η οποία και θα υλοποιήσει τις μελέτες κατασκευής δύο μεγάλων συγκροτημάτων σχολείων στη Δημοτική Ενότητα Γουβών. 

Το πρώτο αφορά την κατασκευή σχολικών μονάδων στη θέση “Γωνιά” στις Πάνω Γούβες και περιλαμβάνει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, ενώ το δεύτερο συγκρότημα στη θέση “Κοψάς”, περιλαμβάνει Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Γουρνών. 

“Η έλλειψη, μεταξύ άλλων, σχολικών υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Γουβών είναι πολύ μεγάλη καθώς η οικιστική και όχι μόνο, ανάπτυξη της τελευταίας 20ετίας δεν συνοδεύτηκε από την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών” τονίζει ο κ. Σέγκος. “Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει σωστά στημένα οικιστικά σύνολα. Στο πλαίσιο αυτό η ύπαρξη σωστών και επαρκών σχολικών υποδομών είναι πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας αρχής” προσθέτει.  

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστα Αναστασάκη για την προετοιμασία των φακέλων, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κώστα Ζαχαριουδάκη, όπως και τον πρόεδρο της ΚΕΔΧ και της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Μηλάκη, για τις ενέργειές τους “και το πολύ καλό, κατά γενική ομολογία, αποτέλεσμα στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των σχολικών μας μονάδων”. 

Τέλος, ο κ. Σέγκος ευχαριστεί τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο όπως και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη για την άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του Δήμου Χερσονήσου. 

 

Share
Ετικέτες: σχολείαΣεγκος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ