Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

Δήμος Μαλεβιζίου: 154.380 ευρώ για την πυροπροστασία των σχολείων

Πράσινο φως από το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την πυροπροστασία των σχολείων του, καθώς εγκρίθηκε η πρότασή του σχετικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές του μονάδες. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου επιχορηγείται με το συνολικό ποσό των 154.380,00€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου είχε σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στα τέλη του Οκτωβρίου, αποτελώντας μια από τις πρώτες προτάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς η απόφαση υποβολής της προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Τη σχετική απόφαση ένταξης του Δήμου Μαλεβιζίου στο πλαίσιο του Φιλόδημος ΙΙ υπέγραψε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Η αποδοχή της πίστωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Βήμα – βήμα με προγραμματισμό κι επιμονή. Με εγρήγορση συνεχή και δράση συνθετική. Με δουλειά.

Λάβαμε μόλις μια από τις πρώτες εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για προτάσεις που υποβάλουμε. Θωρακίζουμε την πυροπροστασία των σχολικών μας κτιρίων με επιχορήγηση 155.000,00€ από το Φιλόδημος ΙΙ. Μέλημά μας τα παιδιά μας.

Μπράβο στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση και την Τεχνική μας Υπηρεσία. Προχωράμε».

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για μέτρα πυροπροστασίας περιλαμβάνει το σύνολο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Συνολικά πρόκειται για 18 Νηπιαγωγεία, 13 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια και 2 Λύκεια, τα οποία αναμένεται να εγκαταστήσουν ή να συμπληρώσουν συστήματα πυροπροστασίας εντός των κτιρίων τους.

Πρόσφατα άρθρα

Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών και Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2026

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής…

28/08/2026

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α΄ φάσης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»,…

28/08/2026

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στις κλειστές κατοικίες – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 για την έκδοση βεβαιώσεων επιλεξιμότητας που αφορούν αποκλειστικά κλειστές…

28/08/2026

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο σε Κρήτη, Ρόδο και…

28/08/2026

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελεύθερους επαγγελματίες,…

28/08/2026

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς για το 2024

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να υπάρξει η διπλή επιστροφή ενοικίου σε…

28/08/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ