Έκτακτη σύσκεψη για το «Νίκος Καζαντζάκης» - Οργισμ΄ενες αντιδράσεις - Τι ειπώθηκε - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη σύσκεψη για το «Νίκος Καζαντζάκης» – Οργισμ΄ενες αντιδράσεις – Τι ειπώθηκε

Στα «κάγκελα» είναι η τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν καταγραφεί σχετικα με το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Οι αντιδράσεις καταγράφονται συγκεκριμένα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων

Σημερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε εκτακτη σύσκεψη με θέμα στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου, του Περιφερειάρχη Κρήτης, των τοπικων βουλευτων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Αυτό που ειπώθηκε ομόφωνα, είναι πως δεν πρέπει να γίνει ανεκτή μια τέτοια εξέλιξη, που παραγκωνίζει πλήρως το Δήμο Ηρακλείου.

Οι παρόντες στη σύσκεψη είπαν ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμενες δράσεις και ενέργειες, προκειμενου να εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.

Στα πλαίσια αυτά θα υπαρξει συγκλιση μιας κοινή σύσκεψη του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου και θα συσταθεί και μια Επιτροπή, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη και των Βουλευτών, προκειμένου το επόμενο διάστημα να έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία για το θέμα.

Αυτό που αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι έχουμε φτάσει στο «και πέντε» για να υπαρξει η όποια κινητοποίηση, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, με διαχρονική ευθύνη των εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια ωστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Ηρακλείου και της τοπικής κοινωνίας

Στη Βουλή

Την ίδια ώρα με μια ακόμη βουλευτική παρέμβαση το θέμα έφτασε στη Βουλή. Συγκεκριμένα με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία στο Ηράκλειο για την πορεία της αξιοποίησης του χώρου  στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο φάκελος της αξιοποίησης της έκτασης των 3.500 στρεμμάτων που καταλαμβάνει το σημερινό αεροδρόμιο Ηρακλείου έχει περάσει πλέον στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα βρίσκεται στη λίστα της λεγόμενης Ομάδας Ωρίμανσης Έργων του Ταμείου, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ηρακλείου, που αποτελεί και τον κύριο ιδιοκτήτη της έκτασης.

Επειδή ο Δήμος Ηρακλείου έχει εκδηλώσει την πρόθεση του να εκπονήσει ο ίδιος το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ έχει υποβάλλει και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετική πρόταση και προμελέτη.

Επειδή  η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι δεν τίθεται θέμα παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Γιατί αθετήσατε τις δεσμεύσεις σας και προχωρείτε στη παραχώρηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ;

-Προτίθεστε άμεσα και ύστερα από διαβούλευση με τον Δήμο Ηρακλείου και τους εμπλεκόμενους φορείς να καταρτίσετε σχέδιο αξιοποίησης του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης»  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου;».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ