Παράταση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για τους Δήμους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

Παράταση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για τους Δήμους

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων από τους δήμους για χρηματοδότηση έργων μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” προχωράει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρης Παπαστεργίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, στη συνεδρίαση του Σώματος, η προθεσμία παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου 

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς η αρχική προθεσμία είχε λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ η πρώτη παράταση λήγει στις 31 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι η παράταση αυτή ήταν αίτημα της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί να δοθεί ένας επιπλέον μήνας, προκειμένου οι Δήμοι να έχουν το χρονικό περιθώριο όχι μόνον να καταθέσουν νέες προτάσεις, αλλά και να επικαιροποιήσουν κι αυτές που έχουν ήδη υποβληθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι θα μπει πλαφόν στο όριο χρηματοδότησης κάθε Δήμου, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν όλοι από το πρόγραμμα, χωρίς αποκλεισμούς.

Παράλληλα, τόνισε ότι χρειάζεται ορθολογική κατανομή των χρημάτων του προγράμματος ανάμεσα στους αστικούς και επαρχιακούς Δήμους διευκρινίζοντας πως οι επαρχιακοί Δήμοι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, σε σχέση με έναν Δήμο του κέντρου. 

“Το «Α. Τρίτσης» είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί θα αποφέρει τεράστια οφέλη στις τοπικές κοινωνίες όλης της χώρας. Πρέπει να τρέξουμε και να μην αφήσουμε να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις πόλεις και τα χωριά μας και κατ’ επέκταση τη ζωή των συμπολιτών μας” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ