«Θα απορριφθεί κάθε πρόταση για λέσχη για καπνίζοντες στο Ηράκλειο» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

«Θα απορριφθεί κάθε πρόταση για λέσχη για καπνίζοντες στο Ηράκλειο»

Ξεκάθαρα αρνητικός εμφανίστηκε ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός σε ότι αφορά ενδεχόμενο αίτημα δημιουργίας λέσχης για καπνίζοντες στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε: Σε περίπτωση αιτήματος δημιουργίας μίας λέσχης καπνιζόντων, η υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου αρμόδια για την αδειοδότηση καταστημάτων, δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει άδεια λειτουργίας λέσχης καπνιζόντων, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο.

Όλα αυτά την στιγμή που ο πόλεμος μεταξύ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των διάφορων καταστημάτων με θαμώνες αποκλειστικά και μόνο καπνίζοντες έχει φουντώσει σε επίπεδο χώρας.

Ενδεικτική της αυστηρής αντιμετώπισης των ελεγκτικών μηχανισμών ήταν η βεβαίωση προστίμων συνολικού ύψους 12.000 ευρώ σε δύο τέτοιες λέσχες που εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα επισημαίνεται από πλευράς ΕΑΔ πως οι εν λόγω Λέσχες δημιουργούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, παραβιάζοντας τόσο τον αντικαπνιστικό νόμο όσο και άλλες φορολογικές και εργασιακές διατάξεις.

Η δημιουργία μίας τέτοιας λέσχης στο Ηράκλειο πιθανόν να δημιουργούσε προβλήματα και σε πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου, που έχουν συμμορφωθεί στον Αντικαπνιστικό Νόμο.

Όλα αυτά την στιγμή που η δημοτική αστυνομία, ως συναρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, δηλώνει πως οι καταγγελίες σχετικά με τον Αντικαπνιστικό έχουν περιοριστεί, με τους ελέγχους να αποδεικνύουν πως ο Αντικαπνιστικός εφαρμόζεται. Μάλιστα με βάση τα στοιχεία η πλειοψηφία των πολιτών και των καταστηματαρχών δείχνει να έχει συμμορφωθεί με τον Νόμο, πέραν ορισμένων ελαχίστων εξαιρέσεων.

Share
Ετικέτες: Κρήτηκάπνισμα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ