Θέμα voucherergasia.gr: Στο πλευρό εκπαιδευτικών και γονέων... - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση

Θέμα voucherergasia.gr: Στο πλευρό εκπαιδευτικών και γονέων…

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών του Ηρακλείου και μελών της Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τον αντιδήμαρχο Παιδείας.

Ο κ. Νίκος Αγγελάκης, δέχτηκε στη Λότζια τους διαμαρτυρόμενους και όλοι μαζί έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα που έχουν προκύψει και τα αιτήματα τους, ένα προς ένα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από προβληματα, όπως:

Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
Επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση των οικίσκων με σκοπό την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης με τους καλύτερους δυνατούς όρους», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο κ. Αγγελάκης, ο οποίος άκουσε πολύ προσεκτικά τις απόψεις τους, ζήτησε από τους ίδιους την αποστολή εγγραφως όλων των αιτημάτων τους, ώστε για αυτά που είναι ευθύνη του Δήμου να τα δει ο ίδιος προσωπικά, ενώ για τα υπόλοιπα να συνδράμει και εκείνος από την πλευρά του για να μπουν σε τροχιά επιλυσης.

 

Τι ζητούσαν στην επιστολή που είχαν εκδώσει πριν τη συνάντηση, οι εκπαιδευτικοί

«Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μπορεί να ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, κάτω από ιδιαίτερες βέβαια συνθήκες λόγω του covid-19, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας εκπαιδευτικών-μαθητών-γονέων και της προσχολικής εκπαίδευσης καθώς πάνω από 200 προνήπια και νήπια δεν πήγαν στα νηπιαγωγεία της πόλης του Ηρακλείου.

Οι προσλήψεις στην καθαριότητα με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών και των δήμων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και τις οδηγίες περί καθαρισμού των σχολικών μονάδων. Στο Δήμο Ηρακλείου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό της καθαριότητας. Για παράδειγμα, μια καθαρίστρια σε πολλές περιπτώσεις έχει υπό την εποπτεία της δύο ή τρία νηπιαγωγεία και κατά συνέπεια είναι αδύνατο να κατορθώσει τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με τους όρους που προβλέπονται από τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Δυστυχώς, ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» επιβεβαιωνόμαστε για την αδυναμία εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλα τα νήπια και προνήπια της πόλης του Ηρακλείου από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους. Με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Ηρακλείου, οι αίθουσες που είναι απαραίτητες δεν είναι στη θέση τους με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Συγκεκριμένα, οι 10 αίθουσες από την πλευρά του δήμου θα είναι έτοιμες περίπου στα μέσα Οκτωβρίου και οι 22 αίθουσες από την πλευρά του κεντρικού κράτους άγνωστο ακόμη. Η προσωρινή λύση που επιχειρήθηκε έχει σοβαρά ζητήματα, γεγονός που οδήγησε στην ολιγοήμερη αναστολή των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής.

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»  διεκδικει:

  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση των οικίσκων με σκοπό την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

 

Share
Ετικέτες: σχολείαΔήμος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ