Δόθηκε ενίσχυση 150 εκατ. ευρώ σε 37.000 βαμβακοπαραγωγούς
Περισσότερα από 150 εκ. ευρώ σε 37.000 βαμβακοπαραγωγούς καταβλήθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής ενίσχυσης. Το ποσό προσδιορίστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στα 72.5 ευρώ ανά στρέμμα, μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων για μια σειρά φυτικών προϊόντων που λαμβάνουν ειδική και συνδεδεμένες ενισχύσεις
Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άμεσα θα καταβληθούν και οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής, όπως του σκληρού σίτου, των σανοδοτικών και κτηνοτροφικών ψυχανθών, των βρώσιμων οσπρίων Η καταβολή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.
Εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των μέτρων κρατικής ενίσχυσης, με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και των de minimis για όσους παραγωγούς στοιχειοθετήθηκε σημαντική απώλεια εισοδήματος.
Στο τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι ενισχύσεις που αφορούν την ζωική παραγωγή, ενώ αμέσως μετά και έως τις 14 Μαΐου θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές Ενιαίας Ενίσχυσης και προκαταβολής βιολογικών που εκκρεμούν διασταυρώσεις αρχείων με την ΑΑΔΕ. Τέλος οι αποζημιώσεις για ζημιές από τον ΕΛΓΑ ύψους 50 εκ ευρώ, θα καταβληθούν στους παραγωγούς, όπως έχει προγραμματισθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη 12.4.2023.
Ανοίγει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η πλατφόρμα για την καταβολή αποζημιώσεων που αφορούν 104…
Το πρωί της Παρασκευής (11.9.26) θα πραγματοποιηθεί τελικά η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park, επένδυση της…
Τη δυνατότητα πρόσβασης σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε…
Διπλή οικονομική ενίσχυση μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπει το νέο πλαίσιο για την επιστροφή ενοικίου…
Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει την Παρασκευή η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ - Πότε πληρώνεται η 4η…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ