Λύση για την ΚΥΑ βοσκότοπων αναζητά το Υπουργείο μετά τις αντιδράσεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

Λύση για την ΚΥΑ βοσκότοπων αναζητά το Υπουργείο μετά τις αντιδράσεις

Από τις 7 Οκτωβρίου, που βγήκε στη δημοσιότητα η ΚΥΑ Λιβανού-Σκρέκα που κόβει επιδοτήσεις, έχουν προκύψει έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΣΕΚ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με βάση τη νέα ΚΥΑ για την κατανομή βοσκότοπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4585/5-10-2021 εκφράζει την αντίθεσή του με την δημοσίευσή της, λίγες μόλις μέρες, πριν από την καταβολή των ενισχύσεων και ζητά την ανάκλησή της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Οι αλλαγές που επιφέρει για τα μικρότερα του έτους αιγοπρόβατα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους βοσκότοπους που αναλογούν, χωρίς να είναι κατανοητή η αναγκαιότητά της, με άμεση επίδραση στις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων, λόγω και της αναδρομικής ισχύος τους, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Τάκης Πεβερέτος δήλωσε: «εδώ και λίγες ημέρες έχουμε παράπονα από τα μέλη μας σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ΚΥΑ, που έχει επίπτωση στην βασική ενίσχυση, αλλά και στην εξισωτική αποζημίωση. Πρέπει από το ΥπΑΑΤ να μας εξηγήσουν το σκεπτικό με το οποίο κόβονται βοσκότοποι από τα αιγοπρόβατα κάτω του ένος έτους, αφού όλοι γνωρίζουμε πως οι ανάγκες για τροφή ενός προβάτου 7,8, 9, 10 μηνών κ.ο.κ. είναι εξίσου μεγάλες με τα ενήλικα. Αντί να πάμε σε ενσωμάτωση νέων εκτάσεων βοσκότοπων βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, εδώ το ΥπΑΑΤ περικόπτει εκτάσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια ενισχύσεων. Εκτός αυτών, πολύ αμφιβάλλουμε πλέον κι αν στο ΥπΑΑΤ καταφέρουν να ενσωματώσουν τα νέα δεδομένα στην πληρωμή των επιδοτήσεων που κανονικά είναι να γίνει σε λίγες ημέρες».

Στο ΥπΑΑΤ έχουν πλέον θορυβηθεί από τις έντονες αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου σχετικά με τις προβλέψεις της ΚΥΑ, τα τελευταία 24ωρα και αναζητούν λύση. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έγιναν και κρούσεις από το γραφείο Λιβανού σε στελέχη κτηνοτροφικών οργανώσεων και φορέων, σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης σύσκεψης-συνάντησης τις επόμενες ημέρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΚ έχει ως εξής:

Θέμα: Νέα ΚΥΑ για βοσκοτόπους

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με βάση την νέα ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4585/5-10-2021 εκφράζει την αντίθεσή του με την δημοσίευσή της λίγες μόλις μέρες πριν από την καταβολή των ενισχύσεων και ζητά την ανάκλησή της.

Οι αλλαγές που επιφέρει για τα μικρότερα του έτους αιγοπρόβατα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους βοσκότοπους που αναλογούν, χωρίς να είναι κατανοητή η αναγκαιότητά της, με άμεση επίδραση στις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων, λόγω και της αναδρομικής ισχύος τους.

Οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων μελών μας είναι σημαντικές απ΄ όλη την Ελλάδα και για τον λόγο αυτό ζητάμε:

Άμεση ανάκληση της νέας ΚΥΑ και για εφέτος να ισχύσει η προηγούμενη ΚΥΑ.

Άμεση έναρξη διαλόγου με τις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων για το τι θα ισχύσει την επόμενη χρονιά.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συζήτηση.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ