Μείζον θέμα για την κυβέρνηση το ζήτημα με τις πληρωμές των αγροτών - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση το ζήτημα με τις πληρωμές των αγροτών

Σε ανώτατο επίπεδο έχει φτάσει το θέμα της κάκιστης πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης 2021 και της περιβόητης ΚΥΑ Λιβανού για τα βοσκοτόπια.

Για πρώτη φορά στο χρονικά το αγροτικό ζήτημα φθάνει να αποτελεί θέμα συζήτησης και προβληματισμού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα τρακτέρ στο χωράφι και όχι στους δρόμους ή σε κάποιο… κόμβο. Βέβαια, στην Κρήτη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες με τους αγροκτηνοτρόφους, να προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα των δασικών χαρτών μέσω των οποίων γίνεται αρπαγή περιουσιών, του κόστους παραγωγής, αλλά και των δραματικών περικοπών στις αγροτικές επιδοτήσεις.

Η τελευταία πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης και η επιλογή των ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ να ανοίξουν όλα τα θέματα τώρα σε σχέση με τα ιδιοκτησιακά, με την ΑΑΔΕ κ.λπ. σε συνδυασμό με την περιβόητη ΚΥΑ Λιβανού για τα βοσκοτόπια που ήρθε εξ απίνης για να πετσοκόψει τα δικαιώματα χιλιάδων παραγωγών, έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην ελληνική περιφέρεια. Ενδεικτικές είναι και πάμπολλες ερωτήσεις βουλευτών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και ο αναβρασμός, ειδικά των Κρητικών βουλευτών, που ζητούν να πάρει πίσω την ΚΥΑ ο υπουργός.

Ο Σπήλιος Λιβανός έριξε νέο λάδι στη φωτιά την Τρίτη το πρωί στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Μανούσου Βολουδάκη, ενώ χρησιμοποίησε εκ νέου απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κτηνοτρόφους. Τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει το ΥπΑΑΤ απασχολούν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου, πολύ περισσότερο μετά την συζήτηση του θέματος της κάκιστης πληρωμής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειωτέον ότι τα παράπονα για τις πληρωμές αφορούν όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ ακόμα και στην Αιτωλοακαρνανία, εκλογική περιφέρεια του νυν υπουργού, φέρεται να έχουν μείνει τεράστιες εκτάσεις, εκτός πληρωμών.

Εξελίξεις εν τω μεταξύ αναμένονται την Παρασκευή, καθώς οι Κρητικοί αποφάσισαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Δευτέρας, να κάνουν απόβαση στην πλατεία Βάθης, ζητώντας αποφάσεις και όχι υποσχέσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκπρόσωποί τους. Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα και οι σταφιδοπαραγωγοί, που επίσης ανεβαίνουν Αθήνα από την Πελοπόννησο, για να διαμαρτυρηθούν για την στάση που έχει επιδείξει το ΥπΑΑΤ, στο θέμα των αποθεμάτων.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν θα αποτελέσει έκπληξη σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, η κυβέρνηση και το ΥπΑΑΤ να προχωρήσουν ακόμα και σε μια εμβόλιμη διορθωτική πληρωμή.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ