ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζεστό» χρήμα για τους αγρότες – Ερχονται οι πληρωμές - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζεστό» χρήμα για τους αγρότες – Ερχονται οι πληρωμές

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή για τους αγρότες που περιμένουν την καταβολή του υπολοίπου ενιαίας ενίσχυσης. Συμφωνα με πληροφορίες  και με βάση τις τελευταίες ενδείξεις, το ενδεχόμενο για την καταβολή του μέχρι σημερα το βράδυ απομακρύνεται, καθώς η εντολή στην Τράπεζα Πειραιώς είναι για αύριο!

Ετσι οι δικαιούχοι ενισχύσεων αγρότες θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Φυσικά, όπως συμβαίνει, σε κάθε τέτοια περιπτωση, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με αρκετούς να σημειώνουν πως η πληρωμή θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

«Από τα κεντρικά στην ΑΘήνα, μας είπαν πως η πληρωμή θα γίνει αύριο. Η εντολή στην Τράπεζα είναι για την Τετάρτη το απόγευμα. Παρόλα αυτά η πληρωμή, όπως γίνεται κάθε χρόνο είναι ένα…κουιζ», αναφέρει πηγή ενημέρωσης στο newshub.gr

Τα υπολοιπα του παγετού

Σε ότι αφορά την πληρωμή του ΕΛΓΑ, αναμένεται στις 23 Δεκέμβρη να γίνει μια ακόμη μεγάλη πληρωμή της τάξης των 50 εκ. ευρώ
 
Δικαιούχοι είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό πληγέντες παραγωγοί από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Φλεβάρη και του Μάρτη, κυρίως σε Μακεδονία-Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως και στην Κρήτη. 

Και μόνο όσων δικαιούχων τα πορίσματα και οι ενστάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Μένει άλλη μία παρτίδα πληρωμών που θα γίνει μέσα στο Ιανουάριο, πιθανότατα στις 20 του μήνα, για όσους ακόμη δεν έχουν πορίσματα ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των ενστάσεων.

Από τα δεδομένα των εκτιμήσεων στα κατά τόπους θα μείνει ένα υπόλοιπο ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του Ιανουαρίου, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε, γιατί υπάρχουν ακόμα και τώρα προθεσμίες για υποβολή ενστάσεων κατά τόπους, δέκα μήνες μετά τον παγετό του 2021.

Η εξισωτική αποζηµίωση

Σε σχέση με την εξισωτική αποζηµίωση, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν την εν λόγω πίστωση τις πρώτες εργάσιµες ηµέρες µετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή Τρίτη 28 µε Τετάρτη 29 ∆εκεµβρίου, µε ποσό αυξηµένο στα 272 εκατ. ευρώ. Κι ενώ πριν λίγο διάστηµα ο γενικός γραµµατέας Ενωσιακών Πόρων  ∆ηµήτρης Παπαγιαννίδης έκανε λόγο µε δηµόσιες ανακοινώσεις του πληρωµή νωρίτερα, για ακόµα µια φορά η αδυναµία του µηχανογραφικού συστήµατος του Οργανισµού Πληρωµών να διεκπεραιώσει τις απαιτούµενες διαδικασίες έγκαιρα φαίνεται πως καθυστέρησαν την πληρωµή.

Share
Ετικέτες: πληρωμήενίσχυση

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ