Θέμα voucherergasia.gr: Μπάχαλο με το «ακατάσχετο» των αγροτών! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

Θέμα voucherergasia.gr: Μπάχαλο με το «ακατάσχετο» των αγροτών!

Μπαχαλο επικρατεί στις τάξεις των αγροτών, καθώς πολλοί από αυτούς είδαν πως τους κατασχέθηκαν αγροτικές ενισχυσεις που δόθηκαν για τις ζημιές λόγω κορωνοϊού!
Και όλα αυτά ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ από τις 23/12/2020 ειχε ανακοινωθεί το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης

Για αυτό το θέμα μάλιστα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας εστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη!

O Αγροτικός σύλλογος επισημαίνει πως ενισχύσεις που δόθηκαν σε ορισμένους αγρότες λόγω covid-19 και είχαν οφειλές, κατασχέθηκαν από την Εφορία, Πιστωτικά Ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία αν και είχε δημοσιευθεί ΦΕΚ από τις 23/12/2020 σχετικά με το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης.

Η επιστολή:

«Κ. Υπουργέ

Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid-19 σε αγροτικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την δέσμευση σας για την χρονική στιγμή καταβολής.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ΔΕΝ μας επιτρέπουν να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για αυτό. Ο λόγος γίνεται, για τις εξαγγελίες σας σχετικά με το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης, που δεν έτυχαν καθολικής εφαρμογής.

Έως και σήμερα ( πέντε μέρες μετά την καταβολή) ουδεμία Δημόσια Υπηρεσία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν επίσημη ενημέρωση για αυτό το άρθρο πού έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ από τις 23/12/2020.

Για το λόγο αυτό, αναγκαζόμαστε να αποστείλουμε εμείς την σχετική ενημέρωση, χωρίς να επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να παρακάμψουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, η ασφυκτική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο για αναστολή αυτής της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε με προσωπική σας παρέμβαση να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί στους οποίους έχουν ήδη κατασχεθεί χρήματα προς Εφορία, Πιστωτικά Ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το θέμα λοιπόν έφτασε και στη Βουλή, μέσα από Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης. 

Στο ζήτημα συγκεκριμένα της μη εφαρμογής, σε όλες τις περιπτώσεις, του ακατάσχετου και αφορολόγητου των αγροτικών ενισχύσεων αναφέρεται σε ερώτησή του προς του συναρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης.

Στην ερώτησή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής αναφέρει:

“Σε επιστολή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας αναφέρει ότι έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης λόγω covid-19 σε αγροτικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την δέσμευση σας για την χρονική στιγμή καταβολής.

Δυστυχώς όμως, όπως τονίζουν,  δεν μπορούν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους, εξαιτίας της πραγματικότητας που αντίκρυσαν πολλοί αγρότες στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται, για τις εξαγγελίες σχετικά με το Ακατάσχετο και Αφορολόγητο αυτής της ενίσχυσης, που δεν  έτυχε  καθολικής εφαρμογής.

Έως και σήμερα (πέντε μέρες μετά την καταβολή) ουδεμία Δημόσια Υπηρεσία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Πιστωτικά Ιδρύματα έχουν επίσημη ενημέρωση για αυτό το άρθρο πού έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έχει δημοσιευθεί ήδη σε ΦΕΚ από τις 23/12/2020.

Τέλος, επανειλημμένα έχουν τονίσει, την ασφυκτική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες που  δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο για αναστολή αυτής της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί στους οποίους έχουν ήδη κατασχεθεί χρήματα προς Εφορία, Πιστωτικά Ιδρύματα και Ασφαλιστικά Ταμεία;”

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ