Θέμα voucherergasia.gr: Οι απαντήσεις του Υπουργού έβγαλαν θετικές ειδήσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

Θέμα voucherergasia.gr: Οι απαντήσεις του Υπουργού έβγαλαν θετικές ειδήσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους

Πολλές και θετικές είναι οι ειδήσεις που βγήκαν δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης.

Ο Υπουργός είχε σειρά επαφών και συναντήσεων τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στο Ρέθυμνο, με τοπικούς αγροτικούς παράγοντες και εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Ο Υπουργός αρχικά επισκέφθηκε την ΚΣΟΣ, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα αγροτικά στελέχη της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ενωσης Σουλτανίνας

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα των κρητικών αμπελώνων και των προϊόντων τους, αλλά και του μέτρου της αναμπέλωσης, το οποίο έχει στα «σκαριά» το Υπουργείο. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν και από την Ε.Ε. ενώ στόχος είναι η υλοποίηση ενός μακρόπνοου σχεδιασμού με στόχο την ενίσχυση του αμπελοοινικού κλάδου και τη στήριξη των αγροτών

Δέσμευση του κ. Βορίδη είναι πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει καταρτίσει έναν σχεδιασμο για τη στήριξη των αμπελουργών και σταφιδοπαραγωγών, με τα πρώτα βήματα να έχουν γίνει ήδη μέσα από την οινική απόσταξη και τον «πράσινο» τρύγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε φάση διαβούλευσης διάφορες προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού κλάδου, την ώρα βέβαια που είναι ανοικτό το ζήτημα της νέας ΚΑΠ και των επιδοτήσεων.

Από το Ρεθυμνο

Την επομένη ο κ. βορίδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Περάματος Μυλοποτάμου.

Ο Υπουργός, στη διάρκεια της σύσκεψης με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Μυλοποτάμου, έκανε αναφορά τόσο στη στήριξη των κτηνοτρόφων, όσο και στα άλλα «καυτά» ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα μέτρα ενίσχυσης με συνολικά 32,2 εκ ευρώ μετά απο τον επανυπολογισμό που έγινε και την αύξηση που δόθηκε, καθώς με ανακοίνωση του Υπουργείου στις 9 Ιούνη, το ποσό αυτό ανερχόταν στα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Βορίδης έκανε λογο και για έναν σχεδιασμό γενικότερο και ουσιαστικό, θετοντας μάλιστα και το πλαίσιο για την ενίσχυση του Συνεταιριστικού κινήματος μεσα από την ενίσχυση των ενεργών συνεταιρισμών.

Για τον ΕΛΓΑ ο Υπουργός επανέλαβε πως εξετάζεται μια σειρά αλλαγών στον ΕΛΓΑ, καθώς και η επίσπευση των αποζημιώσεων κάθε είδους που εκκρεμούν. Αποζημιώσεις που είτε έχουν να κάνουν με τη στήριξη λόγω του κορωνοΐού, τις καταβολές εξισωτικής αποζημίωσης που εκκρεμούν και των λοιπών πληρωμών. Ενώ τεθηκε και το θέμα της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί ως τις αρχές Αυγούστου, εκτός απροοπτου και εφόσον ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Για τον ΕΛΓΑ συγκεκριμένα ο Υπουργός τόνισε πως από τις επόμενες μέρες θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, την ώρα που έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη μελλοντική ανασυγκρότηση του συγκεκριμένου Οργανισμού.
Τελος στάθηκε και στο θέμα των ελαιοπαραγωγών με την είδηση να είναι η προσπάθεια για άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών του προηγούμενου έτους, αλλά και η αποστολή – μέσα στο επόμενο διαστημα – του φακέλου προς την Ε.Ε. για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.

Share
Ετικέτες: ΑΓΡΟΤΕΣΒορίδης

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ