«Τρέχουν» οι αιτήσεις για τις κορωνοενισχύσεις για χιλιάδες αγρότες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

«Τρέχουν» οι αιτήσεις για τις κορωνοενισχύσεις για χιλιάδες αγρότες

Από χθες  έως και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59 τίθεται σε λειτουργία το σύστημα υποβολής αίτησης άμεσης επιχορήγησης για την χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στους τομείς υπαίθριου καρπουζιού, mini και obla, της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε ντομάτες και αγγούρια σε όλη την επικράτεια εξαιρουμένης της Κρήτης, της βουβαλοτροφίας.

Δικαιούχοι κρατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας είναι παραγωγοί, οι οποίοι πληρούν τους παρακάτω όρους επιλεξιμότητας:

1. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος αιτήσεων 2020, όπως αυτή ελήφθη υπόψη για την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2020.

2. Ειδικά για τους εκτροφείς βουβάλων δικαιούχοι είναι οι εκτροφείς ελληνικού βούβαλου που είναι εγγεγραμμένοι στο γενεαλογικό βιβλίο της ως άνω φυλής που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε.

Το ΦΕΚ

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ για την πληρωμή φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, έχει υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών και βρίσκεται ήδη για ΦΕΚ. Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η αποζημίωση των καλλιεργητών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.  

Τις διαδικασίες για την πληρωμή αποζημιώσεων περιέγραψε στη Βουλή ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ο κ. Λιβανός είπε ότι αν και δεν επιθυμεί κομματική αντιπαράθεση δεν μπορεί να μη σημειώσει την προσπάθεια του κ. Κατρίνη να δημιουργήσει εντυπώσεις.  «Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε και εσείς την ίδια αγωνία  που έχουμε και εμείς. Πλην όμως ενώ εσείς μένετε στην αγωνία και στα λόγια, ενώ  εμείς προχωράμε σε πράξεις», είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός «είναι ήδη και περιμένει τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ η απόφαση μας για τα 24 εκατομμύρια που σας είχα πει και την άλλη φορά τα οποία καλύπτουν και την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα,  το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας. Εάν θέλετε το σχέδιο της απόφασης είναι εδώ, το έχω υπογράψει εγώ και ο Θ.Σκυλλακάκης και – όπως σας είπα- είναι στη διαδικασία για να πάρει ΦΕΚ».

 Τόνισε μάλιστα ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους παραγωγούς ώστε να αναπληρώσουν το εισόδημα που χάνουν είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών . Όπως εξήγησε, σε όποιες καλλιέργειες  υπάρχει τεκμηρίωση για την απώλεια εισοδήματος συγκεντρώνονται τα στοιχεία και στη συνέχεια το ΥΠΑΑΤ παραδίδει, με σχετική εισήγηση, τον φάκελο στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προσδιορίζει τις πληρωμές και τον χρόνο που θα καταβληθούν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ