ΥΠΑΑΤ: Δέσμευση για εντατικοποίηση των ελέγχων για τα αγροτικά προϊόντα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Αγροτικά

ΥΠΑΑΤ: Δέσμευση για εντατικοποίηση των ελέγχων για τα αγροτικά προϊόντα

Κατακλυσμενη είναι η αγορά της Κρήτης και όλης της Ελλάδας από κηπευτικά άλλων χωρών που έρχονται στη χώρα μας, βαφτίζονται ελληνικά και πωλούνται στους καταναλωτές, με πολλαπλές συνέπειες!

Μιλάμε για τεράστιες ποσότητες, για τις οποίες ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς από τη μια προκαλούν τεράστια οικονομική ζημιά στους ντόπιους παραγωγούς, από την άλλη θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Μιλάμε για προϊόντα τα οποία είναι άγνωστο πώς καλλιεργούνται και τα οποία έρχονται χωρίς έλεγχο στην Ελλάδα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι είχαν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες κηπευτικών τα οποία ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα. Για αυτό το θέμα μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση στο Υπουργείο με εκπροσωπους από την Κρήτη.

Έτσι λοιπόν ο Υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός αναφέρθηκε στο θέμα.

Συγκεκριμένα αποφασισμένος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να εντείνει τους ελέγχους στην αγορά προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές και να δώσει υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα μέσω εφαρμογής του ΠΑΑ, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, στο Αγρίνιο.

Αναφερόμενος στους ελέγχους  που αποτελούν στρατηγική επιλογή του ΥΠΑΑΤ με στόχο τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής, ο κ. Λιβανός είπε:

 «Προστατεύουμε τους παραγωγούς μας και ενισχύουμε το εισόδημά τους. «Χτυπάμε» τις παρανομίες και τις ελληνοποιήσεις & δημιουργούμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο ελέγχου.

Ο ΕΛΓΟ πλέον αυξάνει σημαντικά τους ελέγχους στα σημεία πώλησης. Επιβάλαμε τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία για παραβάσεις σχετικά με τη φέτα ΠΟΠ, μετά από έτη απραξίας. Με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του γάλακτος για τους παραγωγούς. Επιβάλαμε σημαντικές κυρώσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα βιολογικά προϊόντα.

Επίσης ο ΕΦΕΤ μόνο κατά το α εξάμηνο του 2021 διενήργησε 4264 ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων επιβάλλοντας πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Κι επιπλέον, προχωράμε σε απλοποίηση της διαδικασίας κυρώσεων και αυστηροποίησή τους. Ξεκινάμε με το πλαίσιο που αφορά στα προϊόντα ΠΟΠ / ΠΓΕ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε προχωρήσει σε αναμόρφωση του πλαισίου και για τα βιολογικά προϊόντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο,  για να θωρακίσουμε τα ελληνικά προϊόντα!».

Share
Ετικέτες: έλεγχοι

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ