Μακριά από τη νοοτροπία του παρελθόντος

Μακριά από τη νοοτροπία του παρελθόντος

Το 2019 δεν είναι και πως θα μπορούσε να είναι, ανεξάρτητο, ανεπηρέαστο και αποκομμένο από τα χρόνια που προηγήθηκαν, που συνολικά είναι μερικές δεκαετίες.

Δεν αποθησαυρίσαμε μήτε σπόρο, μήτε κουκούτσι από τις καλύτερες χρονιές της μεταπολίτευσης για την αναπαραγωγική οικονομική διαδικασία.

Πέσαμε πάνω στις εθνικές σοδιές σαν σμήνος από ακρίδες και μετατρέψαμε τη χώρα σε έρημο. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, η μερίδα του λέοντος δεν είναι ίδια με αυτή της αλεπούς.

Η αποστασιοποίηση όλων μας από τις νοσηρές συνήθειες του παρελθόντος είναι επιβεβλημένη, η διόρθωση της πορείας της χώρας πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία, έως ότου η πυξίδα μας δείξει ότι οδηγούμαστε σε καθαρό και ανοιχτό ορίζοντα και όχι στα βράχια.

Χρειάζεται πολλή δουλειά, σε όλους τους τομείς και για αρκετά χρόνια, για να ανέβει ο ήλιος πιο ψηλά και να ζεστάνει την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

Έφτασε η ώρα για να πάρει μπροστά η απαιτητική και σύνθετη μηχανή της εποχής μας και οι χιλιάδες παροπλισμένοι, κυρίως νέοι της πατρίδας μας, να κληθούν να την λειτουργήσουν.

Αλλά προσοχή, όχι να την θέσουν σε λειτουργία με την νοοτροπία του παρελθόντος. Οι άνθρωποι που θα κληθούν να επαναφέρουν τη χώρα στη κανονικότητα, δηλαδή αυτοί που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα και θα βάλουν το κλειδί στη μηχανή…της ανάπτυξης, θα πρέπει να διακατέχονται από υπομονή, αίσθημα συνεργασίας, υπευθυνότητα και εντιμότητα. Χωρίς τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι το εγχείρημα θα αποδειχθεί θνησιγενές.

Το 2019 είναι χρόνος εκλογικών αναμετρήσεων με το ανοσοποιητικό αμυντικό σύστημα των πολιτών να είναι εξουθενωμένο. Προσοχή υπάρχει κίνδυνος για υποτροπή στις ασθένειες του παρελθόντος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ