Εμβόλιο κατά της γρίπης και... κατά της χαζομάρας

Εμβόλιο κατά της γρίπης και… κατά της χαζομάρας

Χαζεύοντας λίγο στο internet το μάτι έπεσε σε μία έρευνα που ανέφερε πως ο εμβολιασμός για την πρόληψη κατά της κρίσης αυξάνει τις πιθανότητες να νοσήσει ο εμβολιασμένος από καρκίνο!

Χωρίς αποδείξεις, χωρίς κάτι χειροπιαστό που να αποδεικνύει τα γραφόμενα. Ετσι, μία απλή αναφορά για αυτή τη μερίδα του κόσμου που θα το πιστέψει, θα πέσει θύμα των fake news και θα γίνει πολέμιος των εμβολίων. Ασχέτως αν το υπουργείο Υγείας και οι επικεφαλής φωνάζουν για το αντίθετο. Κάνουν έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί για να αντιμετωπίσει την έξαρση της θανατηφόρας, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα νούμερα, γρίπης. Ειρήσθω εν παρόδω, το Υπουργείο Υγείας έχει αφήσει τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας χωρίς το απαραίτητο εμβόλιο γιατί καθυστέρησε να γίνει η παραγγελία, αλλά so what, στην Ελλάδα είμαστε, τι λειτουργεί σωστά για να λειτουργήσει αυτό;

Την ίδια ώρα στο ραδιόφωνο ένας γιατρός, φιλοξενούμενος σε εκπομπή επί του θέματος, ανέλυε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει εμβολιασμός, ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων, «γκρεμίζοντας» κάθε ενδοιασμό. Εφτασε, σε σημείο έκκλησης, να τονίζει την σημασία του, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας επίσης σε ραδιοφωνικό σταθμό ένα λόγο για εγκληματική αμέλεια όσων δεν εμβολιάζονται.

Εν έτει 2019 συζητάμε και γράφουμε για τα αυτονόητα. Σε μία περίοδο έξαρσης του ιού της γρίπης, παρατηρείται έξαρση και των fake news αντί τα ΜΜΕ να στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της πολιτείας και των επικεφαλής για σωστή ενημέρωση, αυτά αναπαραγάγουν κάθε τι που θα μπορούσε να προκαλέσει από αμφισβήτηση και ερωτηματικά μέχρι πανικό.

Η γρίπη δεν είναι fake και ο κίνδυνος είναι ορατός. Εδώ, μπροστά μας. Το να κλείνουμε τα μάτια ή να θεωρούμε υπερβολή την πρόληψη είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Για να μην πούμε χαζό. Οπως είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν, «δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ