ΔΕΗ: 100 χιλ. νέες ρυθμίσεις, φρενάρουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΔΕΗ: 100 χιλ. νέες ρυθμίσεις, φρενάρουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

13 Ιανουαρίου 2020

Θετική ήταν η ανταπόκριση των οφειλετών στο νέο φιλικότερο πρόγραμμα διακανονισμών που ξεκίνησε η ΔΕΗ από τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, από την 1η Οκτωβρίου, οι πελάτες που προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών τους φτάνουν τις 110 χιλιάδες για συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 155 εκατ. ευρώ. 

Στο ίδιο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα παρατηρείται σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και βελτίωση της εισπραξιμότητας καθώς οι εισπράξεις ξεπερνούν τις τιμολογήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μαζί με τις νέες τιμολογήσεις εισπράττονται και παλαιότερες οφειλές.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταγράφεται φρένο στο ρυθμό μείωσης των «καλών πελατών”, δηλαδή των πελατών που είναι συνεπείς και αποπληρώνουν τις οφειλές τους.

Σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο έχει παίξει η αυστηροποίηση της στάσης της ΔΕΗ απέναντι στους κακόπιστους οφειλέτες καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει και εντείνονται οι αποκοπές μετρητών αρχικά στους αποκαλούμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές”.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπονται χαμηλότερες προκαταβολές και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται σημαντικό ενδιαφέρον από πελάτες της ΔΕΗ, ιδιαίτερα από τις κατηγορίες εκείνων των οφειλετών που χρωστούν μεγαλύτερα ποσά και θέλουν να επωφεληθούν από τη μικρότερη προκαταβολή. 

Σύμφωνα με το νέο σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή προβλέπονται τα εξής:

Για οφειλή έως 500 ευρώ προκαταβολή 10% και 5 μηνιαίες δόσεις
Για οφειλή από 500 έως 100 ευρώ προκαταβολή 10% και 8 μηνιαίες δόσεις
Για οφειλή από 1000 έως 2000 ευρώ προκαταβολή 15% και 12 μηνιαίες δόσεις
Για οφειλή από 2000 έως 3000 ευρώ προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις
Για οφειλή πάνω από 3000 ευρώ είτε προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις είτε προκαταβολή 30% και 24 μηνιαίες δόσεις.

Τέλος να σημειωθεί ότι υπάρχει και δυνατότητα τηλεφωνικού διακανονισμού για ποσά έως 5 χιλιάδες ευρώ στον αριθμό 11770, υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης έχει διαθέσιμα τον αριθμό της ταυτότητάς του, το ΑΦΜ και τον αριθμό της παροχής. 

Πηγή: capital.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<