Εφορία: Ποιες οφειλές καταβάλλονται σήμερα

Εφορία: Ποιες οφειλές καταβάλλονται σήμερα

30 Νοεμβρίου 2020

Ώρα πληρωμών προς την εφορία σήμερα, καθώς οι φορολογούμενοι καλούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό, στους πληττόμενους της πανδημίας δίνεται η δυνατότητα για «πάγωμα» χρεών.


Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν την 5η δόση του φόρου εισοδήματος και την 3η δόση του ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται ότι για τους συγκεκριμένους φόρους δεν έχει δοθεί αναστολή πληρωμής. Παράλληλα, για όσους δεν εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ οι οφειλές ΦΠΑ και δόσεων ρυθμίσεων που λήγουν τον Νοέμβρη θα πρέπει να εξοφληθούν κανονικά.

Μέχρι σήμερα πρέπει να πληρωθούν στην εφορία:
Η 5η δόση του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
Η 3η μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ 2020.
Η δόση του ΦΠΑ του μηνός Οκτωβρίου, ο οποίος προκύπτει από χρεωστική δήλωση που πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30/11/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Νοεμβρίου λόγω της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.
Η 2η δόση της οφειλής του ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου του 2020, η οποία προέκυψε από χρεωστική δήλωση υποβληθείσα μέχρι τις 30/10/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Οκτωβρίου ή εντός του Νοεμβρίου.
Η 2η δόση του ΦΠΑ του μηνός Σεπτεμβρίου, ο οποίος προέκυψε από χρεωστική δήλωση υποβληθείσα μέχρι τις 30/10/2020 από κάθε επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία και δεν έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Οκτωβρίου ή εντός του Νοεμβρίου
Ποιες οφειλές προς την εφορία έχουν «παγώσει»
Όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι τον Απρίλιο του 2021 έχει ανασταλεί η πληρωμή του ΦΠΑ η οποία λήγει από 1/11/2020 έως 30/11/2020 για επιχειρήσεις που υποχρεωτικά έχουν αναστείλει την λειτουργία τους εντός του Νοεμβρίου.

Εναλλακτικά και αυτή η οφειλή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αποπληρωθεί τμηματικά είτε σε 2 έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο επιτόκιο 2,5%. Στην περίπτωση αυτή η 1η δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο του 2021.

Παράλληλα, στο «πάγο» έχει μπει:

η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής χρέους προς τη Φορολογική Διοίκηση, την οποία έπρεπε κανονικά να πληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση που έχει υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία της εντός του Νοεμβρίου. Η πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.
η μηνιαία δόση οποιασδήποτε ρύθμισης τμηματικής καταβολής πρέπει να εξοφληθεί κανονικά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου από τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας. H πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου των ρυθμίσεων των εργαζομένων αυτών μετατίθεται μετά το τέλος όλων των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<