ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί το 2022

ΕΝΦΙΑ: Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί το 2022

9 Ιουνίου 2021

Για τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ το επόμενο έτος μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας στο Mega.

Σχετικά με το σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θα το δούμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δίνεται η δυνατότητα για πολύ περισσότερες από τις 6 δόσεις που σήμερα υπάρχουν».

Και πρόσθεσε ότι » Θα μπορούσαν να γίνουν 10 οι δόσεις, θα μπορούσαν να γίνουν και οριακά περισσότερες διότι οι δύο επόμενοι μήνες του κάθε έτους δημοσιονομικά μετράνε στην προηγούμενη χρονιά. Θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι 12 δόσεις.

Σε ερώτηση εάν οι δόσεις το ΕΝΦΙΑ θα είναι από 10 έως 12 δόσεις απάντησε τα εξής» Η δυνατότητα είναι μέχρι τόσο. Άρα πολλαπλάσια αυτής που τώρα υφίσταται .Ο σκοπός είναι τώρα να διευκολύνουμε την κοινωνία ώστε να έχει υψηλότερη φορολογική ικανότητα».

Για τους πλειστηριασμούς των ευάλωτων ομάδων

Αναφορικά με το τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία στις ευάλωτες ομάδες, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι: Υλοποιείται ένας καινούριος νόμος από την 1η Ιουνίου, με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους συνολικά σε πολύ περισσότερες δόσεις. 240 προς το δημόσιο και μέχρι 420 στις τράπεζες.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Ξεκίνησε η πλατφόρμα, θα ενσωματώνονται σιγά – σιγά τα στοιχεία από όλους τους φορείς σε μια ενιαία πλατφόρμα γιατί θα βγαίνει η ρύθμιση αυτοματοποιημένη με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του κάθε πολίτη. Να το πω πρακτικά, στην ίδια πλατφόρμα θα μπουν στοιχεία από την ΑΑΔΕ, στοιχεία από τον ΕΦΚΑ και στοιχεία από τις τράπεζες.

Θα έχουμε την φοροδοτική ικανότητα πολίτη, θα έχουμε τον πλούτο του πολίτη, άρα θα έχουμε όλο το προφίλ του πολίτη και θα βγαίνει αυτοματοποιημένα μια ρύθμιση μέχρι τόσες δόσεις που είπα προηγουμένως «.

«Εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι, έτσι ώστε στους επόμενους δύο μήνες , όπως λέει ο νόμος να υπάρχει αυτή η προσωποποιημένη ενημέρωση του πολίτη», συμπλήρωσε.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<