Εργάνη: Βροχή οι αιτήσεις από εργοδότες για το επίδομα των 800 ευρώ

Εργάνη: Βροχή οι αιτήσεις από εργοδότες για το επίδομα των 800 ευρώ

25 Μαρτίου 2020

Με το καλημέρα της ενεργοποίησης της πλατφόρμας στην Εργάνη, οι εργοδότες την πολιόρκησαν προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους έτσι ώστε να τους καταβληθεί το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους είτε πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος ήταν πως με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ΕΡΓΑΝΗ, υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προστίθενται 100 νέες φόρμες.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους  εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους  ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.
Η διαδικασία για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, ενώ για τις επιχειρήσεις που πλήττονται η διαδικασία είναι «ανοικτή», καθώς προστίθενται συνεχώς νέοι ΚΑΔ.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργοδότες
Οι εργοδότες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία θα πρέπει να μπουν στην Εργάνη.

Για να μπείτε στην ΕΡΓΑΝΗ, πατήστε ΕΔΩ

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να λάβουν τα 800 ευρώ
Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα- υπεύθυνη δήλωση, θα συμπληρώσουν- εκτός των προσωπικών τους στοιχείων, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»- τα στοιχεία του προσωπικού τους  τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Η λίστα με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα μέτρα του κορωνοϊού
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Τρίτη επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<