Κοινωνικό Μέρισμα: Περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Κοινωνικό Μέρισμα: Περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ενστάσεων

3 Ιανουαρίου 2020

Οι αλλαγές που είχαμε φέτος στην καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος, έφεραν και το «μαχαίρι» σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Βέβαια, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δόθηκε η δυνατότητα των ενστάσεων και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοικοκυριά μπορούν ως τις 15 Ιανουαρίου να υποβάλλουν ένσταση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό μέρισμα του έτους 2019, προκειμένου να λάβουν εφόσον το δικαιούνται το ποσό των 700 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόκειται για τα νοικοκυριά των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε και δεν έλαβαν το ποσό του μερίσματος το 2019.

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι από την διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ.

Στόχος είναι έως τις 15 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων ώστε αμέσως μετά να βγουν τα αποτελέσματα και να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος.

Ο δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα είναι:

-Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

-Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

-Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

-Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία έγιναν τα περισσότερα λάθη τα οποία διορθώθηκαν στο παρά πέντε του κλεισίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<