ΠΟΕΔΗΝ: «Να αποζημιώνονται οι εξετάσεις για τον κορονοϊό από τον ΕΟΠΥΥ»

ΠΟΕΔΗΝ: «Να αποζημιώνονται οι εξετάσεις για τον κορονοϊό από τον ΕΟΠΥΥ»

4 Αυγούστου 2020

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ζήτησε την αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό από τον ΕΟΠΥΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ θέλει να σταματήσει να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, καθώς μέχρι σήμερα αυτά είναι που πληρώνουν στο ΠΑΣΤΕΡ 60 ευρώ την κάθε εξέταση δείγματος για εργαστηριακό έλεγχο κορωνοϊού.

Το πρόβλημα αυτό μεγενθένεται ακόμα περισσότερο ειδικά «τώρα που οι έλεγχοι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις εισαγωγές, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλύπτει μέρος των δειγμάτων που λαμβάνουν τα Νοσοκομεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση αλλά τα περισσότερα αποστέλλονται στο ΠΑΣΤΕΡ.

Γι΄αυτό η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει η εξέταση για κορωνοϊό να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Έτσι δεν θα επιβαρύνονται ούτε οι πολίτες ούτε οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα θα γίνονται περισσότερα τεστ τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς και θα υπάρχει καλύτερος έλεγχος του ιού στην κοινότητα. Δεν μπορεί να συνταγογραφεί ένας γιατρός το τεστ κορωνοϊού και να μην αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Το ΠΑΣΤΕΡ θα πρέπει να επιχορηγείται και να εξυπηρετεί δωρεάν τα Νοσοκομεία» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: news4heath.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<