«Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ και των οικογενειών τους, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα»

«Στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών πρακτόρων ΟΠΑΠ και των οικογενειών τους, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα»

8 Απριλίου 2020

Την Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρόγνωσης παιχνιδιών ΟΠΑΠ Ηρακλείου, οι οποίοι πλήττονται ανεπανόρθωτα από την αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, κατέθεσε με αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η πρωτοφανής πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει όχι μόνο εκτεταμένη υγειονομική κρίση με πολλά θύματα και χιλιάδες κρούσματα αλλά και μία εξίσου δεινή οικονομική κρίση. Η επόμενη μέρα της κρίσης είναι αβέβαιη και εφόσον αυτή η έκτακτη κατάσταση συνεχιστεί ακόμα και το Μάιο, τότε αντικειμενικά δε θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όχι μόνο των επαγγελματικών υποχρεώσεων των πρακτόρων, αλλά ούτε καν των βασικών αναγκών για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Οι πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απώλεια του μοναδικού τους εισοδήματος. Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα του κλάδου και να προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές ενέργειες:
• Επιδότηση επαγγελματικών ενοικίων 100%
• Κούρεμα και όχι μόνο αναστολή (όπως έχει εξαγγελθεί) πληρωμών που αφορούν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κατά τους μήνες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.
• Στα διάφορα πρακτορεία κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ ανά εταίρο και όχι στο ΑΦΜ της εταιρείας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<