ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: “Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις” - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: “Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις”

Ανακοίνωση από τις “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ” και 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για την προσεχή Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η μέχρι σήμερα τυπική διαδικασία για τη μονιμοποίηση των «δόκιμων», όπως χαρακτηρίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τα δύο πρώτα χρόνια από την πρόσληψή τους, τελειώνει. Για να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που κλείνουν διετία, πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, να αξιολογηθούν δηλαδή από τον διευθυντή, τον συντονιστή και από όλο το πλέγμα της αυτοξιολόγησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση αίρει τη μονιμότητα.

Άμεσα βάλλονται οι νεοδιόριστοι ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ, Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ! Τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια που πλήρωσαν ακριβά για να μαζέψουν προσόντα οι νεοδιόριστοι, δεν αρκούν για να κρατήσουν τη δουλειά τους. Πρέπει να υποστούν τους μέντορες και την ατομική αξιολόγηση. Με τον πιο επίσημο τρόπο, η κυβέρνηση δηλώνει πως θα εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σχέση της αξιολόγησης με τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχει και για τους μόνιμους.

Αξιολόγηση σημαίνει μισθολογική καθήλωση, απολύσεις και τρομοκρατία. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες κι εφησυχασμό. Ατομική αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας πάνε μαζί. Αν προχωρήσουν όλα αυτά στην εκπαίδευση, που βρίσκεται στο μάτι του αντιλαϊκού κυκλώνα, θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο.

Η ΟΛΜΕ και οι ΔΟΕ μένουν στα διαδικαστικά και αποφεύγουν να μιλήσουν για την ουσία. Για αυτό δεν είναι στα σχέδια τους καμία μαζική κινητοποίηση. Αρκούνται στο να υπονομεύουν τις διαθέσεις του κόσμου καλώντας τις «παραστάσεις διαμαρτυρίας» στο υπουργείο. Άλλωστε, οι κυρίαρχες παρατάξεις, ΔΑΚΕ-ΠΕΚ/ΔΗΣΥ-ΣΥΝΕΚ/ΔΙΚΤΥΟ, συμφωνούν με την αξιολόγηση. Η απεργία αποχή, που μέχρι τώρα έβαλλε φραγμό στην αυτοαξιολόγηση, δεν μπορεί να σταματήσει στην ατομική αξιολόγηση αφού  δεν μπορεί να εμποδίσει τον αξιολογητή να αξιολογήσει. Αυτή την πραγματικότητα, η συνδικαλιστική ηγεσία κάνει πως δεν τη βλέπει. Υποβαθμίζει το ζήτημα, περιορίζει τις επιπτώσεις μόνο στους νεοδιόριστους, καλεί σε μάταιες δικαστικές προσφυγές και καλλιεργεί εκλογικές αυταπάτες.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα νοιάζεται για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Ήταν  αυτός, που με το προσοντολόγιο που ψήφισε όταν ήταν κυβέρνηση, πέταξε εκτός σχολείου χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργαζόταν κάθε χρόνο επί πολλά χρόνια, δηλαδή τους απέλυσε. Δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή. Δεν μπορούν να περιμένουν μια άλλη κυβέρνηση να βγει από την κάλπη να σταματήσει τον εφιάλτη.

Οι νόμοι δεν μένουν στα χαρτιά. Καταργούνται με αγώνες. Αγώνας θα πει απεργία, τα σχολεία κλείνουν, οι διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους και απευθύνονται στον λαό. Δεν ζητάνε διάλογο με κυβέρνηση και υπουργούς, διεκδικούν δικαιώματα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεδιπλωθεί αγώνας με προοπτική νίκης είναι να γίνουν μαζικές συνελεύσεις που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Δεν περιμένουμε τίποτα από ΟΛΜΕ/ΔΟΕ. Δεν παραλύουμε από την εκλογική αναμονή και τις εκλογικές αυταπάτες. Η ανάγκη οργάνωσης αγώνων είναι επείγουσα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13/1 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση στις 14:00  ΣΤΗ ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΈΙΟΥ

  • για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • για  ανατροπή της αξιολόγησης.
  • για να ζήσουμε με δικαιώματα.
Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ