«Ανάσα» για τους συμβασιούχους φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης - voucherergasia.gr

«Ανάσα» για τους συμβασιούχους φύλακες του Πανεπιστημίου Κρήτης

“Ανάσα” για 12 συμβασιούχους στη φύλαξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις της Κνωσού και στις Βούτες Ηρακλείου αντίστοιχα, έδωσε η απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε υπέρ τους, ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ενώπιον του οποίου προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα δια τον δικηγόρου τους κ. Πετράκη Ρίγα.
Με βάση την προσωρινή διαταγή και οι 12 θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021 οπότε και θα συζητηθεί η υπόθεση τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (EKH) τονίζει σε ανακοίνωσή του πως από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί πλάι, στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, στηρίζοντας τους τόσο στις δικαστικές διεκδικήσεις τους, όσο και με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Παιδείας. 
Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, είναι σημαντική καθώς η σύμβαση τους λήγει μέσα στις επόμενες ημέρες. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι με την απομάκρυνση τους θα υπήρχαν σοβαρά κενά στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου αφού, όπως υποστηρίζεται, δεν υπήρχε πρόβλεψη αντικατάστασης τους. Με όλες τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου ήταν «βάλσαμο» για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους και τις οικογένειες τους.

Και η ανακοίνωση του ΕΚΗ συνεχίζει ως εξής: «Να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο και το Δικαστήριο αναγνωρίζει την προσφορά αυτών των εργαζομένων, που ρίσκαραν ακόμη και την ζωή τους, για να σώσουν φοιτητές σε πρόσφατη πυρκαγιά στην φοιτητική εστία. 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στην Προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να αναγνωρίσει και να μοριοδοτήσει την προσφορά και την προϋπηρεσία των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ