Aυτό είναι το Προφίλ των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Προγράμματος «ΜΒΑ για Μηχανικούς» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Aυτό είναι το Προφίλ των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Προγράμματος «ΜΒΑ για Μηχανικούς»

Το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς» μπαίνει ήδη στον 6ο κύκλο του. Από τη πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το πρόγραμμα κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αποφοίτων σχολών μηχανικών, όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.ά., ενώ έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον και από αποφοίτους σχολών θετικής κατεύθυνσης, όπως πληροφορικής, γεωπονίας, χημείας, φυσικής, μαθηματικών, κ.ά.

Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών των μέχρι σήμερα φοιτητών ή αποφοίτων του «ΜΒΑ για Μηχανικούς» διαθέτει και άλλο ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα: την επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα σύγχρονο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τύπου ΜΒΑ, καθώς επιτρέπει στους φοιτητές να συνδυάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες που θα αναπτύξουν στο πρόγραμμα με τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους βίο. Ειδικότερα, οι φοιτητές μας προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και το δημόσιο τομέα, στους οποίους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με μεγάλου εύρους και φύσης διαχειριστικών / επιχειρηματικών προβλημάτων, τα οποία, συνεχώς μεταβάλλονται σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον στην αγορά εργασίας. Το «ΜΒΑ για Μηχανικούς» σχεδιάστηκε εξ’ αρχής για μηχανικούς ή και αποφοίτους που επιζητούν μια σύγχρονη καριέρα ή επιχειρηματική δράση και αναγνωρίζουν την ανάγκη για γνώσεις και ικανότητες στη λήψη αποφάσεων, στη διαχείριση ομάδων, στην προώθηση προϊόντων / υπηρεσιών, στην οικονομική διαχείριση, στην καινοτομία, κ.λπ.

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα προσελκύει εξ αρχής μεταπτυχιακούς φοιτητές όχι μόνο από την Κρήτη, την έδρα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, αλλά από όλη την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό. Με τη χρήση της τεχνολογίας και των εργαλείων εξ’ αποστάσεως μάθησης, οι φοιτητές μας από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές Ελλάδας και Ευρώπης, είχαν και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν εξ’ αποστάσεως, είτε από το σπίτι τους είτε την εργασία τους ή όπου αλλού βρίσκονται, με ενεργό τρόπο σε όλα τα μαθήματα, καθώς και να συνεργάζονται στενά με τους διδάσκοντες.

Άλλο σημαντικό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, πέρα από το βασικό τους επιστημονικό υπόβαθρο και την επαγγελματική τους εμπειρία, διαθέτουν επίσης καλή γνώση (τουλάχιστον) μίας ξένης γλώσσας. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές του προγράμματος να αποκτήσουν μια διεθνοποιημένη προσέγγιση στις σπουδές τους καθώς επίσης και να εμπλουτίσουν της γνώσεις τους με πληροφορίες, εφαρμογές και λύσεις που αφορούν ένα ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τέλος, μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι η σημαντική τάση τα τελευταία έτη να επιλέγουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΜΒΑ για Μηχανικούς» άτομα που ήδη κατέχουν άλλο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή ακόμα και διδακτορικό, συνήθως σε αντικείμενα που σχετίζονται με το βασικό τίτλο σπουδών τους (επιστήμες μηχανικών, θετικές επιστήμες κλπ). Το στοιχείο αυτό καταδεικνύει την έντονη ανάγκη στη σύγχρονη αγορά εργασίας για μια πολύπλευρη και διεπιστημονική προσέγγιση, η οποία συνδυάζει την άριστη γνώση σε θέματα που συνδυάζουν τη τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες με οικονομικές, κοινωνικές και οικολογικές θεωρήσεις και σταθμίσεις.

Share
Ετικέτες: ΕΛΜΕΠΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ