Εκπαίδευση

Χρηματοδότηση ύψους 987.770,02 ευρώ για συντηρήσεις και επισκευές υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 987.770,02 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενέκρινε η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, για την κάλυψη αναγκών συντήρησης και επισκευής πανεπιστημιακών υποδομών στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, αφορά σε παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, της ασφάλειας φοιτητών και προσωπικού, καθώς και της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στο Ρέθυμνο προβλέπονται: “επείγουσες συντηρήσεις κτηριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, επείγουσες συντηρήσεις κτηριακών υποδομών και του αύλειου χώρου του κτηρίου του Εργαστηρίου Αρχαιολογίας, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, αντικατάσταση κατεστραμμένων κλιματιστικών μηχανημάτων στα κτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εστιατορίου και του Εργαστηρίου του Τμήματος Αρχαιολογίας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, συντήρηση και υποστήριξη των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS) που είναι εγκατεστημένα στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, συμπεριλαμβανομένων του UPS του ΚΕΜΕ και του UPS του κτηρίου «Ξενία» Ρεθύμνου”.

Στο Ηράκλειο προβλέπονται: “εργασίες αποκατάστασης και μόνωσης στο κτήριο του τηλεσκοπίου 30 εκ. στον Σκίνακα, συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, συντήρηση και επισκευή εργαστηριακού εξοπλισμού των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στο Ηράκλειο”.

Με την υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων αναμένεται να ενισχυθεί ουσιαστικά, τονίζεται από την πρυτανική αρχή, η λειτουργικότητα των πανεπιστημιακών υποδομών και να εξασφαλιστεί η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης και έρευνας, με όρους ασφάλειας, ποιότητας και αποδοτικότητας.

Πρόσφατα άρθρα

voucher ανέργων και εργαζομένων

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ