Δ. Μινώα Πεδιάδας: Τοποθετήθηκαν οι αίθουσες για τους μαθητές του Θραψανού που θα παραμείνει κλειστό - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Δ. Μινώα Πεδιάδας: Τοποθετήθηκαν οι αίθουσες για τους μαθητές του Θραψανού που θα παραμείνει κλειστό

Το φαινόμενο των σεισμών που έχει «χτυπήσει» εδώ και μήνες το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και συνεχίζει ακάθεκτο, έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια, σπίτια και κτίσματα.

Από τη μανία του εγκέλαδου δε γλύτωσε ούτε το ιστορικό, πετρόχτιστο σχολείο του χωριού Θραψανό, το οποίο εχει και αυτό υποστεί ζημιές και θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί.

Το κτίριο, το οποίο θεμελιώθηκε το 1927 και άνοιξε τις αίθουσές του για τους μαθητές το 1930, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σχολικά κτήρια σε όλη την Κρήτη, ενώ στις περασμένες δεκαετίες ουδέποτε έγιναν παρεμβάσεις που θα αλλοίωναν τον χαρακτήρα του.

Οι αρμόδιες αρχές είχαν προτείνει να κριθεί το κτίριο διατηρητέο, μια πρόταση η οποία συζητιέται περισσότερο μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, από σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, οι μαθητές ξεκινούν ξανά τα μαθήματα, αυτή τη φορά σε λυόμενες αίθουσες. Σε μία από τις αίθουσες αυτές θα κάνουν μάθημα και τα παιδιά της Ε’ τάξης με τον δάσκαλό τους, τον κ. Ερμή Χατζηράλλη.

Ο ίδιος ο δάσκαλος μαζί με τον διευθυντή του σχολείου και τους υπόλοιπους συνάδελφους τους κατάφεραν να επιδείξουν παροιμιώδη ψυχραιμία, μεταδίδοντας την ψυχραιμία τους αυτή στους μαθητές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μη σημειωθεί ο παραμικρός τραυματισμός και να εκκενωθεί με ασφάλεια το κτίριο.

Ο κ. Χατζηράλλης, ο οποίος κατάγεται από τη Λέσβο και έχει σχέση αγάπης με την Κρήτη, καθώς σπούδασε στο Παιδαγωγικό του Ρεθύμνου και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σταθερά ως δάσκαλος σε σχολεία του νομού Ηρακλείου, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνόδευσε με φωτογραφία με το ρολόι τοίχου που βρισκόταν στην αίθουσα της Ε’ τάξης: «Ένα ρολόι σταματημένο, ένα καράβι ναυαγισμένο…», έγραψε ο δάσκαλος σε ανάρτησή του, στο Facebook για το ρολόι της τάξης του, οι δείκτες του οποίου “πάγωσαν” στις 9:17.

Share
Ετικέτες: σχολείοθραψανο

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ