Διεθνές Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς  και τον π. Γεώργιο Φλορόφσκυ

Διεθνές Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και τον π. Γεώργιο Φλορόφσκυ

2 Οκτωβρίου 2019

γράφει ο Ιωάννης Λίλης

Διεθνές Συνέδριο ετοιμάζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων στις 15 και 16 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους με τον τίτλο «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ». Το συνέδριο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι δύο εν λόγω  θεολόγοι υπήρξαν δύο εξ των κορυφαίων θεολόγων του 20ου αιώνος. Χθες η Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σημειώνει :

«Συνήλθε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

Ενέκρινε το αίτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων περί της διεξαγωγής από 15ης έως 16ης Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου με θέμα: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<