ΔΟΕ: Το ΥΠΑΙΘ διαβεβαιώνει ότι οι προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ θα ξεκινήσουν από την Α' φάση - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

ΔΟΕ: Το ΥΠΑΙΘ διαβεβαιώνει ότι οι προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη και ΖΕΠ θα ξεκινήσουν από την Α' φάση

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατόπιν επικοινωνίας με το ΥΠΑΙΘ, ελήφθη διαβεβαίωση ότι ο προγραμματισμός είναι οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών, εξέωσε πριν από λίγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:

Έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, πολλοί από τους οποίους μας ανέφεραν ότι σε επικοινωνία τους με το Υ.ΠΑΙ.Θ. τους ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε παράλληλη στήριξη  και Ζ.Ε.Π. αλλά και την ενημέρωση που είχαμε από αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που μας ανέφεραν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει ακόμα να σταλούν τα κενά σε παράλληλη στήριξη και Τμήματα Υποδοχής, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η κυρία Γκίκα μας διαβεβαίωσε ότι   ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ., με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είναι  οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών (παρά τα προβλήματα που υπήρχαν εξαιτίας βλαβών στο σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και προκάλεσαν καθυστερήσεις…).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές σε μία φάση ώστε να μην δημιουργηθούν αδικίες και συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων μας από άστοχους χειρισμούς των υπευθύνων.

Πηγη: alfavita.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ