Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Χαμός με τα εξεταστικά κέντρα – Τι λένε σπουδαστές στο Voucher Ergasia - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Χαμός με τα εξεταστικά κέντρα – Τι λένε σπουδαστές στο Voucher Ergasia

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τον τρόπο και τα μέρη που θα διεξαχθούν φέτος οι τελικές εξετάσεις του έτους στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν εξ αποστάσεως, όμως το 2023 η εξέταση θα σημειωθεί δια ζώσης.

Οι αρμόδιοι είχαν αναφέρει στους σπουδαστές πως μετά τα Χριστούγεννα θα υπήρχαν επίσημες αποφάσεις, ώστε οι φοιτητές που ζουν στο εξωτερικό να έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν για εισιτήρια, διαμονή, κτλ.

Το ΕΑΠ είχε ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους πως τα εξεταστικά κέντρα θα ήταν μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Έπειτα από δεκάδες παράπονα, όμως, το Πανεπιστήμιο είχαν ανταποκριθεί πως θα κατέβαλλε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε τα εξεταστικά κέντρα να γίνουν περισσότερα.

Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη, για παράδειγμα, δεν υπάρχει εξεταστικό κέντρο και οι σπουδαστές θα πρέπει να μπουν σε έξοδα για να μετακινηθούν. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για εργαζόμενους, αλλά και οικογενειάρχες που δεν δικαιούνται φοιτητική άδεια παρά μόνο την ημέρα της εξέτασης.

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Σε ένα μήνα αρχίζουν οι εξετάσεις δια ζώσης και είμαστε αναγκασμένοι να ταξιδέψουμε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα», ανέφερε σπουδαστής στο Voucher Ergasia, ενώ τα ίδια παράπονα έγιναν και από σπουδαστή στην Κρήτη που κι αυτός πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα: «Μας είχαν πει για εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη και τώρα είμαστε αναγκασμένοι να ταξιδέψουμε στην Αθήνα. Να πληρώσουμε δηλαδή έξοδα, να πάρουμε άδεια από τις δουλειές μας και να αφήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Τα παράπονα επί του θέματος είναι αρκετά και σε σελίδες στα social media εκφράζεται η αγανάκτηση των σπουδαστών προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ