Επιστολή της Ένωσης Γονέων Χανίων στη Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Επιστολή της Ένωσης Γονέων Χανίων στη Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Επιστολή έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία καταθέτουν προτάσεις και παρατηρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των λυκείων.

Στην επιστολή η Ένωση Συλλόγων Γονέων ζητά μεταξύ άλλων, την προμήθεια self test για μαθητές από 15 ετών αλλά και άνω των 18 ετών που φοιτούν στη Γ’Λυκείου, καθώς και πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ).

Παράλληλα ζητείται ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων καθώς και εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, μετά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων της χώρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε συγκεκριμένες παραλείψεις και προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων και την προφύλαξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας έναντι του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει:

Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που υπάρχει για την προμήθεια των self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αντίστοιχη διεύρυνση και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ.
Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις σχολικές μονάδες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα για εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ως άνω βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.
Άμεση πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων δειγματοληπτικών τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα, σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.).
Εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών για όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε κάθε σχολική μονάδα να έχει τη δική του καθαρίστρια ή καθαρίστριες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.
Ενίσχυση των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που όλη τη φετινή σχολική χρονιά παρέμειναν ανοιχτές χωρίς την απαιτούμενη επιπρόσθετη στήριξη.
Θεωρούμε ότι τα παραπάνω μέτρα είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν τόσο στα Λύκεια της χώρας, όσο και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης μόλις αυτές επαναλειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς-βοηθητικό προσωπικό και γονείς.

Πιστεύουμε ότι κατανοήσετε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που σας εκθέσαμε και θα μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους».

Share
Ετικέτες: σχολείαΚεραμεως

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ