Έξαλλοι οι γονείς με τα σχολεία τους στη Φορτέτσα! (φωτογραφίες)

Έξαλλοι οι γονείς με τα σχολεία τους στη Φορτέτσα! (φωτογραφίες)

15 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το 12ο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στη Φορτέτσα, κάνοντας τους γονείς να «βγουν απο τα ρούχα τους»

Τα προβλήματα είναι τέτοια ώστε οι γονείς για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους στη Δημοτική Αρχή εξέδωσαν ανακοινώσεις!

Για το νηπιαγωγείο

«Οι γονείς των µικρών µαθητών του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου διαµαρτυρόµαστε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο των παιδιών µας που έχει ως αποτέλεσµα την
αδυναµία έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριµένα επισηµαίνουµε ότι δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου καθαρίστρια ή καθαριστής ούτε για το ωράριο του βασικού προγράµµατος, ούτε για το ωράριο του ολοήµερου, ούτε για µετά την
αποχώρηση των µαθητών. Επίσης δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι αίθουσες ούτε το προαύλιο και συνολικά το σχολείο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Υπενθυµίζουµε τα θέµατα στα οποία
είχαµε αναφερθεί µε το από 25 ΦΕΒ 2020 έγγραφο µας µε αρ. Προτ. Δ.Η. 17983 (πριν ακόµα τη λήψη µέτρων για την αντιµετώπιση της πανδηµίας). Εν µέσω πανδηµίας και λαµβάνοντας υπόψη
τις επίσηµες οδηγίες του ΕΟΔΥ απαιτούνται ουσιαστικές και άµεσες παρεµβάσεις από τις υπηρεσίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου.
– Απαιτούµε αµέσως τώρα να τοποθετηθεί το απαιτούµενο προσωπικό καθαρισµού για το σχολείο κατα το ωράριο λειτουργίας (βασικό και ολοήµερο) και για όση ώρα χρειάζεται
µετά την αποχώρηση των µικρών µαθητών για την τακτική καθαριότητα του σχολείου και την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Απαιτούµε επίσης:
– Ενδελεχή έλεγχο του κτιρίου για τις φθορές που παρουσιάζει και ιδιαίτερα για θέµατα ασφάλειας των µικρών µαθητών.
– Διόρθωση των τουαλετών και νιπτήρων και σωστή διαρρύθµιση. (Σήµερα υπάρχει µία µόνο τουαλέτα µαθητών σε κοινό ενιαίο χώρο ελάχιστων τετραγωνικών µε 4 λεκάνες και νιπτήρες ).
– Διαµόρφωση των χώρων που προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιµετώπιση πιθανών κρουσµάτων.
Είναι φανερό ότι πέραν των άλλων το κτίριο είναι προφανώς ακατάλληλο για λειτουργία σχολείου µε τις σύγχρονες προδιαγραφές είναι απαραίτητο να προγραµµατιστεί ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στη Φορτέτσα για την ασφαλή στέγαση του σχολείου µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες. (Για αναφορά δείτε και το από 25 ΦΕΒ 2020 έγγραφο µας. )

Αύριο 15/09 τα παιδιά µας θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 πµ. Θα είµαστε µαζί µε τα παιδιά µας. Απαιτούµε να έχει λυθεί το πρόβληµα του καθαρισµού και να ανοίξει κανονικά το σχολείο. Απαιτούµε ο Δήµος να αναλάβει τις ευθύνες του και να µη µεταθέτει τα προβλήµατα στις πλάτες και τις τσέπες των γoνιών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Για το Δημοτικό

«Εκατοντάδες γονείς βρίσκονται σε απόγνωση με το αλαλούμ και το γαϊτανάκι ανευθυνότητας μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης για την Προσχολική Αγωγή. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρίσκονται μετέωροι για το τι θα κάνουν τα παιδιά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Απαιτούμε τώρα να βρεθεί λύση, κατάλληλοι χώροι που θα στεγάσουν τα προνήπια.

Οι γονείς συσπειρωμένοι στους Συλλόγους τους και την Ένωση Γονέων δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απαιτήσουν με όλες τις μορφές αγώνα αυτά που αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, από κοινού με το Σύλλογο γονέων του Δημοτικού της Φορτέτσας, μεταφέρουμε την απόγνωση των γονέων που βλέπουν το σχολείο τους να είναι εργοτάξιο 2 μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής μέσα στο καλοκαίρι ότι θα ξεκινήσει κανονικά το σχολείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέση των επισκευών, αφού δεν έχουν γίνει ακόμα, μετά τις κτιριακές επιδιορθώσεις, οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το βάψιμο και η καθαριότητα του σχολείου.

Αφού, μετά από αγώνες που έκαναν οι γονείς τα τελευταία 8 χρόνια, ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του πρώτου ορόφου ο οποίος ήταν ακατάλληλος και επικίνδυνος, τώρα είμαστε μπροστά σε μία κατάσταση που είναι άγνωστο πότε θα είναι το σχολείο έτοιμο για χρήση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις χαμένες διδακτικές ώρες και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ η Δημοτική Αρχή να παραδώσει ένα καθαρό, ασφαλές σχολείο, όπου θα έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι απαραίτητες εργασίες και δε θα κινδυνεύουν τα παιδιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των γονέων!.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<