Ευχές για την νέα σχολική χρονιά – Συνδικαλιστική ενημέρωση και νέα εγκύκλιος - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ευχές για την νέα σχολική χρονιά – Συνδικαλιστική ενημέρωση και νέα εγκύκλιος

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή σχολική και συνδικαλιστική χρονιά.
Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους, αναπληρωτές και νεοδιόριστους, μ’ ένα χαμόγελο καρδιάς και μια ανάγκη αληθινή να βρεθούμε κοντά σας στις πρώτες και τόσο σημαντικές, για κάθε άνθρωπο, στιγμές της καριέρας σας. Σας ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, ευχάριστη παραμονή στο Ηράκλειο, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ο Σύλλογός μας όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης και συναδελφική αλληλεγγύη θα είναι συμπαραστάτης στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων για να βοηθήσουμε στη δίκαιη επίλυσή τους.
Σας καλούμε να γίνετε μέλη του Συλλόγου μας, ενός Συλλόγου που έχει καταξιωθεί πανελλήνια για τη δράση και την προσφορά του στο συνδικαλιστικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Τα γραφεία του Συλλόγου μας βρίσκονται στην οδό Έβανς 83-85, (Καινούρια Πόρτα- Στοά Μουρτζή) 2ος όροφος και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 6.30 έως 8.30. Τηλέφωνο Συλλόγου –Fax : 2810284190 email : dhmotiko@otenet.gr. sepenkirakliou@gmail.gr .
Τηλ επικοινωνίας:
Πρόεδρος Ντρουμπογιάννης Χρήστος 6947244631
Αντιπρόεδρος: Κοπιδάκη Αικατερίνη 6977861122
Γ.Γραμματέας : Σηφάκης Νίκος 6977272735

Συνδικαλιστική ενημέρωση

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄ κατ’ επανάληψη επισημαίνει και διεκδικεί τους αναγκαίους όρους ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλη την κοινωνία τον καιρό της επιδημίας μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να προβλέπει σημαντική ενίσχυση και υποστήριξη της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.
Τα σχολεία είναι αναντικατάστατα. Είναι απαραίτητο να ανοίξουν ξανά τα σχολεία με ασφάλεια και να τα διατηρήσετε ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο.
Εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητας του covid 19 υπάρχει εύλογη αγωνία για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας αγνοώντας την προτροπή του Π.Ο.Υ. για τις φυσικές αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται στις σχολικές . Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν κάτω από συνθήκες υπερμετάδοσης του Covid-19 με το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αρνείται να λάβει το απαραίτητο μέτρο της διασφάλισης αποστάσεων τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές.
Ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ο νέος νόμος 4823/2021 στα μέσα του καλοκαιριού, χωρίς καν να προηγηθεί συζήτηση με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και αφορά δομές – αξιολόγηση – επιλογές στελεχών.
Είναι θετικό το γεγονός της πραγματοποίησης των 11.700 διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας σε συνέχεια του διορισμού 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή την περασμένη σχολική χρονιά. Κανείς δεν μπορεί, επίσης, να παραβλέψει ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές έγιναν σχετικά νωρίς, χωρίς όμως με την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Διεκδικούμε:
 Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ως βασικό προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19 .
 Κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλες τις δομές της
 Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρης 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές
 Άμεση κρατική χρηματοδότηση για πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας και καθαριότητας (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)
 Διενέργεια μαζικών, δωρεάν, επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού
 Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν πλήρως τις αυξημένες ανάγκες λόγω Covid-19

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ