Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 50 φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος Ποιμαντικής, με τη συνοδεία του διδάσκοντα π. Χριστόφορου Χρόνη.

«Κάνουμε τον αγώνα μας να βιώσουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός και μας δίδαξαν οι άγιοι της Εκκλησίας. Σημασία έχει αυτό που κάνουμε να μετριέται με αυτά που μας έχει πει ο Χριστός», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ σε αναφορά του στην πνευματική καθοδήγηση υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να είναι ο ένας αντίγραφο του άλλου. Πρέπει να βλέπουμε την ουσία και όχι το ‘φαίνεσθαι’».

Στη συνέχεια, απάντησε στο ερώτημα «γιατί σπουδάζουμε σήμερα τη Θεολογία», για να σημειώσει ότι «κάποιοι ακούν μια φωνή μέσα τους, που τους λέει πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση» και χρησιμοποίησε την παραβολή του Καλού Σπορέα για να δώσει αφορμή στους φοιτητές να αναρωτηθούν ποια είναι η δική τους κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά το έργο των πνευματικών, ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι «ο πνευματικός έχει υποχρέωση να καθοδηγήσει τον υποτακτικό του, αλλά πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο». Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Αρχιεπίσκοπος ενθυμήθηκε: «Ένας γέροντας μου είπε κάποτε: ‘Προτιμώ να σφάλλω μαζί με την Εκκλησία παρά με τον εαυτό μουπ».

Ακολούθως, φοιτητές απηύθυναν ερωτήματα και έθεσαν απορίες στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ειδικότερα, ένας εξ αυτών μίλησε για το σημαντικό έργο του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη και ρώτησε κατά πόσο μπορεί να συνυπάρχει η ψυχιατρική επιστήμη στην Εκκλησία.

Επ’ αυτού, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για την προσφορά του μακαριστού π. Αδαμάντιου ως ψυχιάτρου, με ιδιαίτερη αναφορά στο «κολαστήριο της Λέρου» και στη συμβολή του να σωθούν τόσοι άνθρωποι.

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ