Γαβρόγλου: "Κανένα ΙΕΚ που είναι ξέφραγο αμπέλι δεν θα παίζει με τα όνειρα των παιδιών!" (VIDEO) - voucherergasia.gr

Γαβρόγλου: “Κανένα ΙΕΚ που είναι ξέφραγο αμπέλι δεν θα παίζει με τα όνειρα των παιδιών!” (VIDEO)

Στις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και την εισαγωγή από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για ποιον λόγο θα γίνουν πάλι αλλαγές στον χώρο της Παιδείας ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απάντησε μεταξύ άλλων ότι “όταν κανείς μιλά για αλλαγές πρέπει να είναι σαφές ποια προβλήματα καλείται να λύσει, διότι εάν δεν είναι σαφή τα προβλήματα τότε οι αλλαγές είναι είτε για εντυπωσιασμό είτε για να κάνει κάτι ο οποιοσδήποτε υπουργός ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σήμερα ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν έχουμε λύκειο. Η Β’ και Γ’ Λυκείου είναι αποδυναμωμένες παιδαγωγικά και θα έλεγα η Γ’ Λυκείου είναι μία ιστορία ιδιόμορφη διότι δεν υπάρχει σε άλλο μέρος του κόσμου αυτό το πράγμα. … Έχει απαξιωθεί το Λύκειο. Πρέπει να τονίσουμε ότι εδώ υπάρχει συλλογική ευθύνη, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που ευθύνονται το λιγότερο κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει ένας θεσμός που είναι η παραπαιδεία, η οποία ήρθε και καταβρόχθισε ένα θεσμό που είναι το Λύκειο” και πρόσθεσε:

“Μας μένει στον επαναπροσδιορισμό του Λυκείου να δώσουμε τεράστια έμφαση στο θέμα γνώση, να μάθουμε τον κόσμο πώς να μαθαίνει… Άρα έχουμε νομίζω μία καλή συγκυρία για να κάνουμε αυτήν την επανεκκίνηση στην αναβάθμιση του Λυκείου”.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά ΙΕΚ καθώς και σε εκείνα που λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “υπάρχουν κάποια που είναι αξιοζήλευτα και άλλα που είναι μία κατάσταση εντελώς ανεξέλεγκτη…Οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου εντός σύντομου διαστήματος θα προχωρήσουν σε κυρώσεις γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε θεσμός να παίζει με τα όνειρα των παιδιών που πάνε εκεί, πληρώνουν και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ