Γαβρόγλου για Πανεπιστήμια και Κουφοντίνα (ΗΧΗΤΙΚΟ) - voucherergasia.gr

Γαβρόγλου για Πανεπιστήμια και Κουφοντίνα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η συνέντευξη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

Στην κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια και στην άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, το πρωί της Παρασκευής.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕ ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ως προς την εμπορία έχει γίνει συνάντηση με τον κ. Τόσκα, τον πρόεδρο των εμπόρων και τις αρχές του πανεπιστημίου και έχουν παρθεί μέτρα… Το θέμα της εμπορίας των ναρκωτικών δυστυχώς είναι ένα θέμα που και διεθνώς και στη χώρα μας δεν καταφέραμε να το ελέγξουμε, να το τιθασεύσουμε”.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας άσκησε κριτική στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη:΅”έχει μία έφεση στο να καλεί την αστυνομία. Δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Επειδή δεν πρέπει να οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια δεν σημαίνει ότι πρέπει να οραματιζόμαστε το αντίθετο… Έχει επανειλημμένα καλέσει και την αστυνομία. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπάρχει μία τρομερή ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τη διοίκηση… Εγώ λέω ότι η Δημοκρατία προσφέρει πάρα πολλά μέσα για να λύσουμε τις διαφορές μας. Και μία αστυνομία που και αυτή κάνει τη δουλειά της είναι και αυτό μέρος της Δημοκρατίας μας. Αλλά λέω ότι πρέπει να εξαντλούμε ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όλες τις δυνατότητες πριν κάνουμε αυτό. Εγώ έχω άψογη σχέση και με τη σύνοδο πρυτάνεων και με τους πρυτάνεις σχεδόν όλων των ιδρυμάτων, όπως και με τον συγκεκριμένο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι ένα θέμα αντίληψης. Ο κ. πρύτανης είχε πει ότι με τον νόμο που ψηφίζουμε θα σταματήσει όλα τα μεταπτυχιακά. Δεν κατάλαβα είναι στο χέρι του να σταματήσει μεταπτυχιακά, παίζουμε τώρα;”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ