Γιάννης Μπουτσάκης: Ο πιο καλός ο μαθητής είναι... ποδοσφαιριστής. Συνέντευξη στο Voucher Ergasia - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Γιάννης Μπουτσάκης: Ο πιο καλός ο μαθητής είναι… ποδοσφαιριστής. Συνέντευξη στο Voucher Ergasia

Ο… πτυχιούχος ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, Γιάννης Μπουτσάκης, μιλά στο Voucher Ergasia.


Του “κλέψαμε” λίγο από τον χρόνο του για μία σύντομη κουβέντα που δεν θα είχε επίκεντρο το ποδόσφαιρο και τον Εργοτέλη. Βλέπετε, ο χρόνος του είναι πολύτιμος τώρα που ασχολείται με δύο ταμπλό.

Ο Γιάννης Μπουτσάκης, περί ου ο λόγος, τις τελευταίες μέρες έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όχι για αθλητικούς λόγους, αλλά για… εκπαιδευτικούς.

Ο μέσος της κρητικής ομάδας πήρε το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου και μπήκε σε αυτή τη μικρή λίστα αθλητών που καταφέρνουν να συνδυάζουν και τα δύο. Γίνεται; “Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως όταν θες κάτι τότε θα προσπαθήσεις πραγματικά και θα τα καταφέρεις. Εγώ δεν ξεχώρισα κάποιο από τα δύο. Και στις σπουδές και στο ποδόσφαιρο έδωσα την ίδια σημασία. Με βοήθησε ότι ήταν στο Ρέθυμνο η σχολή. Ισως να την έβαλα λίγο πιο πάνω από το ποδόσφαιρο στην αρχή όταν πέρασα στις Πανελλήνιες. Το θέμα είναι πως αν θες όλα τα μπορείς. Με σωστό προγραμματισμό όλα γίνονται”.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει στη συνέχεια έχει να κάνει με την ανασφάλεια του επαγγέλματος. Δεν μιλάμε για αυτό του ποδοσφαιριστή, αλλά για αυτό του εκπαιδευτικού. Ο Μποτσάκης δεν δείχνει επηρεασμένος, ίσα-ίσα είναι αποφασισμένος για το βήμα παραπάνω: “Σίγουρα η ανασφάλεια στο χώρο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πράγματα που σε προβληματίζουν. Λογικό είναι. Καλό είναι να έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου και μετά αν μπορείς να επενδύσεις σε αυτό, να κάνεις ένα μεταπτυχιακό ή και περισσότερα πράγματα”.

[blockquote style=”2″]Σκοτώνουν τον αθλητισμό![/blockquote]

Οπως ήταν λογικό, έπεσε ως θέμα συζήτησης και η περιβόητη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει παράνομη τη μοριοδότηση στους αθλητές για την είσοδο τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: “Είναι αυτονόητο πως ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός. Δεν ξέρω στο ΣτΕ πως το σκέφτονται, πραγματικά τι να πω. Πρέπει να έχουν άπαντες στο μυαλό τους τη σημασία του αθλητισμού. Μη τον “σκοτώσουν. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης που “δολοφονεί” τον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Τέλος, αφού πρώτα μάς λέει ότι στην Ελλάδα το πιο δύσκολο είναι να είσαι φοιτητής και όχι ποδοσφαιριστής, “Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι φοιτητής, δεν υπάρχει οργάνωση. Βέβαια, στην Ελλάδα πολλά πράγματα χρειάζονται οργάνωση (γέλια)”, στη συνέχεια, στον επίλογο αυτής της σύντομης κουβέντας, θα πει και δύο λόγια για τον Εργοτέλη και την πορεία του στο εφετινό πρωτάθλημα της Football League:

“Η βαθμολογική μας θέση δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ο Εργοτέλης έχει αποδείξει ότι παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, όλοι το βλέπουν αυτό, όμως τα αποτελέσματα δεν το δείχνουν αυτό, δεν μας βοηθούν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα που θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας. Το αξίζουμε.”.

  • Συνέντευξη στον Μάνο Ντουράκου

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ