Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την πανεκπαιδευτική απεργία - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για την πανεκπαιδευτική απεργία

Με αφορμή την σημερινή πανεκπαιδευτική απεργία και το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αυτή αναφέρει:

“Χαιρετίζουμε την επιτυχία της απεργίας των εκπαιδευτικών και στο Ηράκλειο. Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία – πολλά σχολεία έκλεισαν ή υπολειτούργησαν – και η πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας έδωσαν μια πρώτη ηχηρή απάντηση στο ΥΠΑΙΘ, την κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» που μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για αντιδράσεις μειοψηφιών στην λεγόμενη «αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί δηλώσαμε για άλλη μια φορά πως δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, αφού και αξιολογούμαστε καθημερινά από τους μαθητές μας, και κριτικά – αυτοκριτικά στους συλλόγους μας συζητούμε, εξετάζουμε και αναπτύσσουμε το έργο μας. Δηλώσαμε πως αποφασιστικά αρνούμαστε την κατηγοριοποίηση του σχολείου και του εκπαιδευτικού, την υποβάθμισή του για την πλειοψηφία των παιδιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Αρνούμαστε να υλοποιεί ένας σκυφτός, εξουθενωμένος, φοβισμένος δάσκαλος ένα σχολείο «αυτόνομο» από την ευθύνη της πολιτείας, με το βάρος του να πέφτει σε εκπαιδευτικούς και γονείς, ένα σχολείο της αγοράς, των χορηγών, των φτηνών δεξιοτήτων, ένα σχολείο σκληρά ταξικό.

Στο πλευρό μας είχαμε εργατικά σωματεία (εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ κ.ά) και φορείς, που βρέθηκαν στο δρόμο στηρίζοντας την απεργία. Οι παρεμβάσεις στη συγκέντρωση από την Ένωση Γονέων, φοιτητικούς συλλόγους, την ΟΓΕ, τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, έδειξαν πως ο αγώνας για το σχολείο των παιδιών του λαού είναι κοινός. Γελοιοποιήθηκε η επιχείρηση επίδειξης πυγμής και πρόκλησης του κοινωνικού αυτοματισμού, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη, το σύνθημα «εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ’χει το παιδί σου».

Με την συσπείρωσή μας στα σωματεία μας, πυκνώνοντας τους αγώνες μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τώρα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς μισθούς (20% αυξήσεις σε κάθε κλιμάκιο – 950€ στον νεοδιόριστο χωρίς προϋπηρεσία, επιστροφή 13ου-14ου μισθού, του κλεμμένου ΜΚ), ωράριο, καθεστώς αδειών, και άλλα ζητήματα (πχ εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, 12μηνη σύμβαση αναπληρωτών κ.ά).

Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι, χωρίς να γίνουν το όχημα της εγκαθίδρυσης της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης». Μπορούμε να στριμώξουμε αυτήν – και την όποια επόμενη – κυβέρνηση στα σχοινιά, όπως κάναμε με την απεργία-αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση», κόντρα στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ούτε αναμονή από τις επικείμενες εκλογές, ακριβώς επειδή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την αντιδραστική «αξιολόγηση», την έχτισαν μαζί διαδοχικά, υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο που την προωθεί, συμφωνούν με την ΕΕ και τις επιταγές του ΟΟΣΑ. Θα κερδίσουμε, ενωμένοι και αποφασισμένοι με τους αγώνες μας κόντρα στην κάθε κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, ενιαία πανελλαδικά, μαζικά, αποφασιστικά να διεκδικούμε ένα σχολείο που θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια και εργαστήρια, με κατάλληλα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, με μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, σε συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να ασκούν απρόσκοπτα το σύνθετο παιδαγωγικό τους έργο.

Προχωράμε, με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή που κήρυξαν οι ομοσπονδίες μας, με τις στάσεις εργασίας μας εάν οι αξιολογητές εμφανιστούν στα σχολεία, με κλιμάκωση στο περιεχόμενο και στις μορφές. Με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας και με οργάνωση σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας, τα εργατικά σωματεία. Κανείς μόνος του! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!”

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ