Ηράκλειο: Ερχονται 503 προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμο διορισμό - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ηράκλειο: Ερχονται 503 προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμο διορισμό

Με γοργό ρυθμό εξελίσσεται η προετοιμασία για τη νεα σχολική χρονιά.

Ο κ. Μανώλης Μπελαδάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου μίλησε στο newshub.gr και αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται ενόψει του ανοίγματος των σχολείων σε περίπου ένα μήνα, αλλά και σε όλες τις εξελίξεις που έχουμε στο εκπαιδευτικό «μέτωπο».

Συμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, σημερα αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για τους νέους διορισμούς που γίνονται. Συνολικά 503 δάσκαλοι θα τοποθετηθούν με μόνιμο διορισμό στα σχολεία της πόλης.

«Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έρχονται τόσοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι, στο Ηράκλειο. Μετά από 12 χρόνια, για πρώτη φορά έχουμε την πραγματοποίηση 11700 μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι διορισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 3445 διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν πέρσι στην Ειδική Αγωγή, υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας ότι μετά από τόσα χρόνια αδιοριστίας θα έχουμε την είσοδο μόνιμων εκπαιδευτικών στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπελαδάκης, ο οποιος λέει ότι σίγουρα η χρονιά φέτος ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, λόγω αυτών των διορισμών.

Μετά την έκδοση του ΦΕΚ θα οριστούν οι ημερομηνίες με βάση τις οποίες θα πρέπει να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία και να ορκιστούν και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αναπληρωτές

Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να βγουν και τα κενα στα σχολεία για να ξεκινήσει και η διαδικασία αιτήσεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, προκειμένου να δηλώσουν τις περιοχές προτίμησης τους. Μια διαδικασία που εκτός απροοπτου θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Αυγούστου.

Και μετά περίπου στις 25 Αυγούστου θα έχουν τους διορισμούς των αναπληρωτών, με το σκεπτικό ότι όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθει ως την 1η Σεπτέμβρη για να είναι οι αναπληρωτές στις θέσεις τους.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ