Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις δασκάλων για τα μέτρα στα σχολεία - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ηράκλειο: Νέες κινητοποιήσεις δασκάλων για τα μέτρα στα σχολεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την προσεχή Πέμπτη, προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για τα ελλειπή μέτρα της κυβέρνησης κατά την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, και όπως έχουν ανακοινώσει θα συμμετέχουν οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός” καθώς και η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών”.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ότι άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”, τα σχολεία άνοιξαν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έκλεισαν πριν δύο μήνες, υπογραμμίζοντας πως «τα “διαφημιζόμενα” μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για αερισμό των αιθουσών, αποστάσεις, και διαφορετικές είσοδοι και έξοδοι για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών -όπου μπορεί να εφαρμοστεί – είναι αυτονόητες ενέργειες που πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί».

Σημειώνεται ότι οι σύλλογοι “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” και “Φαιστός” θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 14:00, στον Δήμο Ηρακλείου για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών”, «για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ