Ηράκλειο: Ζητούν αναστολή λειτουργίας του σχολείου λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε δασκάλα! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ηράκλειο: Ζητούν αναστολή λειτουργίας του σχολείου λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε δασκάλα!

Με έγγραφη διαμαρτυρία ο Σύλλογος γονεων του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, ζητούν την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία όπως τονίζουν κρατούν το σχολείο κλειστό. Είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την ελλειψη καθαρίστριας, όσο και με άλλα επείγοντα προβλήματα.

«Οι γονείς των µικρών µαθητών του 12ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου διαµαρτυρόµαστε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο των παιδιών µας που έχει ως αποτέλεσµα τηναδυναµία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριµένα επισηµαίνουµε ότι δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου καθαρίστρια ή καθαριστής ούτε για το ωράριο του βασικού προγράµµατος, ούτε για το ωράριο του ολοήµερου, ούτε για µετά τηναποχώρηση των µαθητών. Επίσης δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι αίθουσες ούτε το προαύλιο και συνολικά το σχολείο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Υπενθυµίζουµε τα θέµατα στα οποίαείχαµε αναφερθεί µε το από 25 ΦΕΒ 2020 έγγραφο µας µε αρ. Προτ. Δ.Η. 17983 (πριν ακόµα τη λήψη µέτρων για την αντιµετώπιση της πανδηµίας).

Εν µέσω πανδηµίας και λαµβάνοντας υπόψητις επίσηµες οδηγίες του ΕΟΔΥ απαιτούνται ουσιαστικές και άµεσες παρεµβάσεις από τις υπηρεσίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου.- Απαιτούµε αµέσως τώρα να τοποθετηθεί το απαιτούµενο προσωπικό καθαρισµού για το σχολείο κατα το ωράριο λειτουργίας (βασικό και ολοήµερο) και για όση ώρα χρειάζεταιµετά την αποχώρηση των µικρών µαθητών για την τακτική καθαριότητα του σχολείου και την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.Απαιτούµε επίσης:

– Ενδελεχή έλεγχο του κτιρίου για τις φθορές που παρουσιάζει και ιδιαίτερα για θέµατα ασφάλειας των µικρών µαθητών.
– Διόρθωση των τουαλετών και νιπτήρων και σωστή διαρρύθµιση. (Σήµερα υπάρχει µία µόνο τουαλέτα µαθητών σε κοινό ενιαίο χώρο ελάχιστων τετραγωνικών µε 4 λεκάνες και νιπτήρες ). 
– Διαµόρφωση των χώρων που προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιµετώπιση πιθανών κρουσµάτων.Είναι φανερό ότι πέραν των άλλων το κτίριο είναι προφανώς ακατάλληλο για λειτουργία σχολείου µε τις σύγχρονες προδιαγραφές είναι απαραίτητο να προγραµµατιστεί ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στη Φορτέτσα για την ασφαλή στέγαση του σχολείου µε βάση τις σύγχρονες ανάγκες. 

(Για αναφορά δείτε και το από 25 ΦΕΒ 2020 έγγραφο µας) Στις 15/09 τα παιδιά µας θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 πµ. Θα είµαστε µαζί µε τα παιδιά µας. Απαιτούµε να έχει λυθεί το πρόβληµα του καθαρισµού και να ανοίξει κανονικά το σχολείο. Απαιτούµε ο Δήµος να αναλάβει τις ευθύνες του και να µη µεταθέτει τα προβλήµατα στις πλάτες και τις τσέπες των γoνιών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης λοιπόν, θέλοντας να ενημερωσει τους γονείς του σχολείου, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, με στόχο συν τοις άλλοις να τους καθησυχάσει.

«Αγαπητοί γονείς. Σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε κρούσμα σε εκπαιδευτικό του Σχολείου μόλις χθες. Η συνάδελφος είναι σε καραντίνα στο σπίτι της Εμείς ενημερώσαμε αμέσως όλες τις υπηρεσίες (Α/θμια εκπ/ση, ΕΟΔΥ, ΥΠΕ). Η Δ/νση Α/θμιας, κατόπιν εντολής της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης, μας ενημέρωσε ότι το Σχολείο θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και σήμερα και τις επόμενες μέρες. Εμείς ήδη κάναμε απολύμανση σε όλους τους χώρους του Σχολείου σήμερα το πρωί.

Σε επιθυμία ημάς των εκπαιδευτικών για να κάνουμε τεστ μας απάντησαν ότι θα πρέπει να παρουσιάσουμε συμπτώματα για να το κάνουμε Σας διαβεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε όλοι ασυμπτωματικοί και προσέχουμε και τηρούμε απολύτως τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο αγιασμός λοιπόν θα γίνει κανονικά στις 11.00 έξω στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πάρουν την μάσκα και το παγουρίνο τους και θα αναχωρήσουν. Η όλη διαδικασία δεν θα κρατήσει πάνω από 15-20 λεπτά. Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας! Από το Σχολείο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται ότι η δασκάλα παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και είναι ήδη σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ