Κακοκαιρία Λέανδρος: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα 18/1 - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κακοκαιρία Λέανδρος: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα 18/1

Σε λευκό κλοιό με έντονο τσουχτερό κρύο βρίσκεται η χώρα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας. Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα, σύμφωνα με το τελευταίο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).  Η νέα φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» ξεκινάει από σήμερα το βράδυ με κύρια χαρακτηροστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Δευτέρα 18/1

Δυτική Μακεδονία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη.

Δ. Βέροιας

Με απόφαση του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που σε συνάρτηση με την υποχρέωση αερισμού των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία επισφαλή για μαθητές και διδάσκοντες.

Δ. Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω του παγετού που έχει δημιουργηθεί μετά τη χιονόπτωση στις αυλές των σχολικών κτιρίων και της πρόγνωσης των μετεωρολόγων ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου αποφασίστηκε τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να μην λειτουργήσουν με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων.

Δ. Λαγκαδά

Με απόφαση του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, το Σχολείο Ειδικής Αγωγής στο Λοφίσκο, όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί.

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, σε περιοχές του δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για την πρόληψη ατυχημάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο). Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Πανοράματος και Πυλαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Διστόμου Αράχωβας Αντικύρας

ΟΔήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντικύρας ανακοίνωσε ότι «λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών».

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε για αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ. Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, οι δημοτικές αρχές δύνανται να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας.»

Χίος – Λέσβος: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Χίου καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε με απόφαση του δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Επίσης, αυξήθηκαν τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου που με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Μανταμάδου, της Στύψης, της Κάπης, της Κλειούς, του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου, της Βατούσας, της Φίλιας, της Συκαμιάς και των Χιδήρων.

 

Πηγή: infokids.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ