Απίστευτο: Καπετανάκειο - Τρύπησε η οροφή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων! (PHOTOS) - voucherergasia.gr

Απίστευτο: Καπετανάκειο – Τρύπησε η οροφή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων! (PHOTOS)

Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με την κατασκευή Δημοσίων Έργων δεν έχει κανένα προηγούμενο. Δεν φτάνουν οι χρονοβόρες διαδικασίες και η μεγάλη γραφειοκρατεία, δεν φτάνουν οι εξοικονομήσεις χρημάτων με το σταγονόμετρο, δεν φτάνουν μεγάλες καθυστερήσεις των Εργολάβων που και αυτοί κάνουν τα δικά τους παιχνίδια, έχουμε και τις κακοτεχνίες που κανείς δεν ελέγχει.

Ενώ εδώ και 10 χρόνια η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, παρακολουθεί άναυδη τις εξελίξεις, περιμένοντας επιτέλους να τελειώσει το πιο ιστορικό σχολείο της πόλης, το οποίο ανακατασκευάζεται, ήδη άρχισαν τα προβλήματα σε χώρους που είχαν ολοκληρωθεί και δόθηκαν εδώ και λίγα χρόνια.

Θυμίζουμε ότι το σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου στο οποίο στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το Εσπερινό Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο κατασκευάζεται σε 2 φάσεις. Πρώτα υποτίθεται ότι τελείωσε το Γυμνάσιο το οποίο δόθηκε σε χρήση πριν μερικά χρόνια και τώρα αναμένουμε να ολοκληρωθεί και το Λύκειο.

Όμως το υποτιθέμενο καινούργιο Γυμνάσιο ήδη άρχισε να σκουριάζει. Οι φθορές του κτιρίου είναι ήδη ορατές στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους. Τα κάγκελα έχουν σκουριάσει, οι σοβάδες έχουν πέσει και η όψη του κτιρίου μόνο καινούργια δεν δείχνει.

Επίσης αυτό που αντίκρισαν οι μαθητές, επισκεπτόμενοι σήμερα το σχολείο, μόνο προβληματισμό μπορεί να φέρει για την ασφάλεια τους και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου υπήρχε μία πολύ μεγάλη τρύπα στην οροφή και γεμάτο νερά μέσα στους χώρους.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες του Voucher Ergasia που δείχνουν του λόγου το αληθές, γεννάνε μεγάλα ερωτηματικά για τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν. Επιτέλους πρέπει οι αρμόδιοι να σκύψουν στο πρόβλημα του Καπετανάκειου, να φτιαχτούν οι κακοτεχνίες και να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους στο κτίριο του Γυμνασίου αλλά και στο νέο κτίριο του Λυκείου που τώρα κατασκευάζεται.

Ήδη καθηγητές και γονείς είναι ανάστατοι και από το γεγονός ότι οι εργασίες στο Λύκειο πηγαίνουν πάλι με ρυθμούς χελώνας. Και αυτή η χρονιά έχει χαθεί αφού είναι αδύνατο το Λύκειο να δοθεί σε χρήση.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι από τον νέο Σεπτέμβριο τα παιδιά θα είναι στις νέες Αίθουσες!

Η οροφή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με τρύπα και γεμάτο νερά!

Τα νερά που γέμισε η αίθουσα καταστρέφουν τα έπιπλα!

Οι σοβάδες στο Γυμνάσιο έχουν ήδη καταστραφεί και τα κάγκελα έχουν σκουριάσει!
Το Λύκειο κατασκευάζεται, ενώ το Γυμνάσιο που υποτίθεται είχε ολοκληρωθεί, μοιάζει και αυτό σαν παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο!
Οι εργασίες στο Λύκειο προχωράνε ακόμα πολύ αργά!

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ