Ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης.
Mιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».
Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά Τμήματα με 700.000 συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Αναφερόμενη στην ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.
Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.
Η υπουργός επεσήμανε ότι ήταν δύσκολη απόφαση η αναστολή των σχολείων ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.
Σημαντικά ενισχυμένο θα είναι φέτος το ετήσιο βοήθημα προς συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς…
Στα 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της πρόσκλησης για την παροχή δωρεάν γεωργικών…
Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της…
«Η διακονία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αφοσίωσή του στην Εκκλησία,…
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα της ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους να μπορούν…
Κατά την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ σε 2.712.497 δικαιούχους,…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ